Se opptak av politiets pressekonferanse i videovinduet over

Politiadvokat Ynge Skovly innledet pressekonferansen om Aksla-drapet med å fortelle om konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten. Resultatet viser at det var den savnede 21-årige studenten som ble funnet - og at hun var drept.

– Det var Anja Weløy Aarseth som ble funnet død. Obduksjonen forteller oss også at det dreier seg om et drap, sa Skovly.

Politiadvokaten ville ikke gå nærmere inn på dødsårsaken eller andre omstendigheter omkring funnet av den drepte kvinnen på byfjellet Aksla i Ålesund lørdag. Han påpekte imidlertid at obduksjonen ga en entydig konklusjon om dødsårsaken.

Alt om Aksla-saken

Funnet etter leteaksjon

Den 21-årige studenten ble meldt savnet torsdag 29. august etter at hun hadde vært på en joggetur dagen i forveien.

Det ble da satt i verk en større leteaksjon som resulterte i at en død kvinne ble funnet ved siden av en sti om lag 200 meter fra Fjellstua. Leteaksjonen ble da avblåst, men politiet kunne ikke gå ut med en sikker identifikasjon av den døde før i dag, mandag.

Bistandsadvokaten: – Anjas familie er i sjokktilstand

Ikke fastslått nøyaktig klesdrakt

Så langt har ikke politiet hatt mulighet til å fortelle nøyaktig hva slags type klær 21-åringen hadde på seg den skjebnesvangre onsdageskvelden i forrige uke.

Det vil naturlig nok gjøre det enklere for personer som kan ha sett Aarseth å bidra med tips.

– Vi håper å kunne komme tilbake til dette så raskt som mulig, sa Skovly.

Tar DNA-prøver

Skovly påpekte at politiet fortsatt var i en innsamlingsfase og at de har mye informasjon som skal bearbeides.

Han fortalte at politiet hadde gjort en del avhør, og at det samtidig blir tatt DNA-prøver av personer som har befunnet seg i området i det aktuelle tidsrommet onsdag.

– Dette er naturlig nok en frivillig sak og alle har vært velvillige så langt, påpekte Skovly som samtidig berømmet publikum for tips-strømmen som er kommet inn i saken.

Samtidig påpekte han at politiet fortsatt ønsket tips fra publikum.

Les også: Har startet med DNA-testing

Ønsker bildemateriale

Politistasjonssjef Oddbjørn Solheim fikk deretter ordet og fortalte kort om hvilke ressurser Ålesund-politiet har i det som nå er en drapssak med ukjent gjerningsperson.

Solheim mente noe av det viktigste arbeidet politiet gjør i denne omgang, er å få kartlagt mest mulig av det som skjedde på byfjellet i det aktuelle tidsrommet onsdag kveld.

– I tillegg har vi orientert om at vi er interessert i alt av overvåkingsbilder og andre bilder, sa Solheim.

I tillegg kartlegger de potensielle gjerningspersoner ved å kartlegge såkalte moduskandidater.

40 etterforskere på saken

Solheim påpekte videre at det ikke skulle stå på ressurser når det gjaldt å løse drapsgåten, og at politiet i Ålesund er tilført betydelige ressurser.

– Det er over 40 etterforskere som jobber med saken, fortalte han.

Solheim mente derfor at de har ekspertisen de har behov for, blant annet er det ni Kripos-ansatte som er satt på saken.

Samtidig påpekte han at det var svært viktig for for politiet at de pårørende ble ivaretatt på en god måte.

Les også: Studentene har tatt vare på hverandre

Under pressekonferansen i Ålesund mandag klokka 16, ble det klart at den døde kvinnen som ble funnet på byfjellet Aksla - er Anja Weløy Aarseth som var meldt savnet. Foto: Nils-Harald Ånstad