Foruten politimester Steven Hasseldal, som er øverste overordnede på Ålesund politistasjon og ved Sunnmøre politidistrikt, er det politijurist Yngve Skovly som fronter og leder etterforskninga.

Skovly er 51 år, og har vært ansatt ved Sunnmøre politidistrikt en årrekke. Blant annet var han også med på å lede etterforskninga under Espås-saken i Geiranger i 1996.

Etterforskning

Leder for etterforskningsavdelingen ved Sunnmøre politidistrikt er politioverbetjent Terje Rishaug (56). Han har fra 1. desember i fjor ledet Ålesund politistasjon i påvente av at den stillingen skulle fylles, og var tilbake som etterforskningsleder 1. august.

Han har i en årrekke hatt lederstillinger i politidistriktet og har lang erfaring innen etterforskning. Rishaug gikk ut fra Politiskolen tilbake i 1980.

Hans nestkommanderende er politioverbetjent Sindre Ryssevik (57). Ryssevik har i en årrekke ledet narkoavsnittet ved Ålesund politistasjon, og er nå også leder av orgkrim-gruppa i politidistriktet.

Alt om Aksla-drapet

Stasjonsledelsen

Ingmar Farstad (53) ble ansatt som ny som politiinspektør og driftsenhetsleder ved Fellesoperativ enhet i Sunnmøre politidistrikt 1. desember i fjor. Han kom fra stillingen som politistasjonssjef og driftsenhetsleder ved Sentrum.

Ingmar Farstad gikk ut fra Politiskolen i 1984 og har senere tatt videreutdanning innen ledelse og organisasjonsutvikling. Han gjennomfører nå topplederkandidat programmet i regi av Politidirektoratet og Politihøyskolen.

Farstad har jobbet i Sunnmøre politidistrikt siden 1984 blant annet innen orden og etterforskning. Farstad har i flere perioder også tjenestegjort som internasjonal rådgiver i Afrika, Kosovo og Hebron.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Nyansatt med erfaring

Den nyeste i ledelsen ved Ålesund politistasjon er stasjonssjef Oddbjørn Solheim. 46-åringen kom til Ålesund for en knapp måned siden, men er kanskje den ved stasjonen som har mest erfaring med drapsetterforskning.

Solheim, som opprinnelig er fra Ulsteinvik, har en rekke år arbeidet med tunge drapssaker hos Kripos.

Han har vært ansvarlig for videreutdanning i etterforskning av grov vold og drap, samt vært med på å oppklare Bandidos-bombene i Drammen som leder av etterforskningsavdelingen der.

Etterforskningsledelsen som jobber med Aksla-saken er meget erfarne. Sindre Ryssevik (øverst fra venstre), Oddbjørn Solheim, Terje Rishaug og Ingmar Farstad har alle lang erfaring innen etterforskning og ledelse.