Sunnmøre politidistrikt har i dag sendt opp politihelikopteret for å fotografere området der det antas at Anja Weløy Aarseth bevegde seg den kvelden hun forsvant.

Hovedformålet er å bruke dem overfor vitner som lettere kan forklare hvor de befant seg på det aktuelle tidspunktet, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Ber folk ta på samme klær

Så langt er det ingen gjennombrudd i etterforskningen, sier Skovly. Politiet har nå mellom 700 og 800 tips å gå gjennom. Tirsdag har det vært en jevn strøm med personer inn og ut av politistasjonen i Ålesund der de har avlagt forklaring. Et femtitalls avhør er gjort så langt.

Politiet har bedt folk om å stille hos politiet med de samme klærne som de hadde på da de var på Aksla onsdag.

- Det er en veldig enkel måte å identifisere og kartlegge de ulike vitnene. Hvis du får en person på et bilde kan du enkelt si hvem som har vært inne til avhør, sier Skovly.

Politiet er ytterligere forsterket - nå arbeider rundt 50 medarbeidere med etterforskningen.

Vil slippe bilde av påkledning

Det er ventet at politiet i ettermiddag viser fram hvilke klær Anja Weløy Aarseth hadde på seg den onsdagen hun la ut på joggetur på Aksla.

- Vi ønsker å vise fram nøyaktig samme tøy på en utstillingsdukke, men vil vente til vi har så identiske klær som mulig, sier Skovly.

Politiadvokat Yngve Skovly møtte pressen på nytt tirsdag ettermiddag. FOTO: BJØRN VATNE