Politiet i Ålesund har pågrepet og sikta en mann i 20-årene for forsettlig drap på Anja Weløy Aarseth (21). Han er også sikta for ransforsøket av Pluto Kiosk og Gatekjøkken samme dag som Anja forsvant.

Se opptak fra pressekonferansen øverst i saka.

Norsk statsborger bosatt i Ålesund

- Mannen ble pågrepet for litt over en time siden, i ytre bydel. Han er norsk statsborger, og bosatt i Ålesund. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier politiadvokat Yngve Skovly, under en pressekonferanse på Quality Hotel Waterfront klokka 18.30, onsdag.

Tekniske bevis ga resultat

Ifølge politet er det tekniske bevis som har resultert i pågripelsen, og det skal ikke være flere mistenkte.

- Mannen ble pågrepet i Skarbøvik, men det er ikke der han bor. Han er registert hos politiet tidligere, heter det videre fra politiet. De vil ikke si noe om hvor vidt de har beslaglagt drapsvåpenet, og er også forsiktige med detaljer om åsted og andre omstendigheter rundt drapet. De sier imidlertid de føler seg rimelig sikre på å ha tatt rett person.

OVERSIKT: Alt om Aksla-saken

Letta pårørende

Politistasjonssjef Oddbjørn Solheim forteller at de har vært i kontakt med Anjas pårørende.

- De er letta, sier han, og forteller videre at det som nå ser ut til å være ei rask oppklaring av saka er et resultat av godt polititarbeid fra samtlige.

- Når det gjelder siktede, så vil han bli avhørt i løpet av kvelden, sier han - og retter en stor takk til Kripos og de som har jobba svært raskt i saken.

Blir oppdatert.

Smp.no fulgte pressekonferansen direkte:

Her ble han tatt: Mannen som er sikta for forsettlig drap på Anja Weløy Aarseth og for ransforsøket av Pluto-kiosken, blei pågrepet på ei adresse i Skarbøvik. Dette skal imildertid ikke være mannens bolig. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD
Fra pressekonferansen. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD