- Vi fikk nyheten akkurat da vi skulle begynne å gå.

Det sier Evelyn Sørnes som hadde bedt folk om å møte for å gå tur sammen over Aksla onsdag kveld via facebookgruppa Akslas venner.

Mange hadde møtt opp, og alle valgte å gå fram til funnstedet for å legge ned blomster og lys som de hadde tatt med seg.

- Vi har litt blanda følelser akkurat nå, sier Anne-Mette Liavåg som også hadde møtt opp for må gå over Aksla. Vi er selvsagt veldig letta hvis det viser seg at drapsmannen er tatt, men vi må ikke glemme Anjas familie oppe i dette. Mange har fokusert på at vi har kanskje ville miste Aksla som et trygt område. Anjas familie har mistet en datter. Det må vi aldri glemme.

De andre i gruppa nikker og er enige, og de valgte å fortsette turen for å legge ned blomster nog lys de hadde tatt med seg.

- I dag valgte vi å gå sammen for å markere at det er ei uke siden Anja ble savnet, forteller Evelyn Sørnes som er en av initiativtakerne til facebookgruppa og fellesturene. Men vi ser ikke bort i fra at vi ville ha gått sammen også i fortsettelsen dersom drapsmannen ikke hadde blitt tatt så raskt.

- Vi må gi en stor honnør til politiet som ser ut til å ha oppklart saken så raskt, sier Erik Frøland som også hadde møtt opp til fellestur. Vi har sett at politiet har satt inn alle ressurser og tatt dette på stort alvor fra dag én. Det kan alle være glade for i dag, sier Frøland.

På veg ned fra Aksla kommer også familien Martiniussen med mamma Elisabeth datter Maria (21) og pappa Terje. De er også svært letta over at drapssaken ser ut til å være oppklart, men Maria sier at det nok kommer til å gå ei stund før hun føler seg like trygg som hun var før.

- Jeg har brukt å gå på Aksla alene og med ørepropper. Det kommer jeg nok til å slutte med, tror Maria.

OVERSIKT: Alt om Aksla-saken