- Mannen som i går ble pågrepet for drapet i Ålesund, har i avhør i natt overfor politiet og forsvarer tilstått at han drepte kvinnen. Han har så langt ikke oppgitt noe motiv. Vi fortsetter avhørene i dag, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Siktedes, forsvarer Reidar Andresen, bekrefter at hans klient har kommet med en erkjennelse.

– Siktede har så langt ikke oppgitt noe motiv, men han sier at han var sterkt ruset da det skjedde, sier Andersen til smp.no.

Etter det smp.no erfarer er 23-åringen foreløpig ikke konfrontert med ransforsøket mot Plut-kiosken i Ålesund, som han også er siktet for.

Vil snakke med prest

Ifølge forsvareren har den siktede bedt om å få snakke med en prest.

 Min klient har erkjent overfor politiet og meg å ha forvoldt denne kvinnens død. Han har videre også uttalt at han vil samtykke til eventuell varetektsfengsling, sier Andresen.

Andersen vil møte sin klient tidlig i ettermiddag. Da vil avhørene fortsette.

Lettelse

Familien til drepte Anja Weløy Aarseth (21) har fått en oppklaring når siktede i saken har tilstått, sier familiens bistandsadvokat Einar Råen.

– Det er en stor lettelse å få en innrømmelse, men det er nok vanskelig å se lettelsen i sorgen familien er i nå, sier Råen til NTB.

Bismak for de pårørende

Men tilståelsen har også en bismak for familien til Aarseth.

– Min klients umiddelbare reaksjon var: Nå blir tragedien bare mye større. Nå er også en annen familie berørt via gjerningsmannen og hans familie, sier Røen.

Mannen blir fremstilt for fengsling fredag.

Mannen tidlig i 20-årene ble onsdag ettermiddag pågrepet i Ålesund og siktet for forsettlig drap og grovt ransforsøk. Mannen ble pågrepet etter at politiet fikk svar på DNA prøver som knyttet han til sakene. Politiet fikk tips om mannen fra et annet politidistrikt før svar på DNA-prøvene forelå.

Den siktede mannen ble avhørt sent i går og i natt. Avhørene vil trolig fortsette utover dagen i dag.

OVERSIKT: Alt om Aksla-saken