– Dommen ble oversendt til den institusjonen mannen oppholdt seg på allerede samme dag som den ble mottatt i Sunnmøre politidistrikt. Brevet som ble sendt dit kom aldri i retur. Domfelte ble forsøkt kontaktet på telefon over en periode uten at det førte fram. Det ble lagt ned et arbeid i å kontakte personer rundt han. Blant annet ble mor til hans daværende kjæreste kontaktet i det hun hadde kjennskap til hans oppholdssted, heter det i ei pressemelding fra politidistriktet.

Det opplyses at politiet i april oppnådde kontakt med domfelte og avtalte at dommen ble sendt til stedet han oppholdt seg. Mannen opplyste da at han nylig hadde sluppet ut fra soning i en annen sak.

– Mannen mottok brevet, men returnerte ikke forkynningsskjemaet som avtalt. Politiet i Ålesund kontaktet lensmannskontoret i området der han befant seg. De oppsøkte huset han hadde oppholdt seg i, men da viste det seg at mannen ikke lenger var der og opplysninger kunne tilsi at mannen var på vei til Ålesund, heter det.

Mannen ble igjen kontaktet og returnerte etter hvert forkynningsskjema C med underskrift på at han vedtok dommen. I dommen som ble forkynt gjensto 14 dager til soning.

– Mannen var i perioden dommen ble forsøkt forkynt, inne til soning etter en annen domfellelse. I dommen som ble forkynt gjensto 14 dager til soning. Dersom mannen hadde fått forkynnelsen før endt soning, ville likevel soningen vært avsluttet i april, hetere det i pressemeldinga fra Sunnmøre politidistrikt.