Aksla vel er en frivillig organisasjon som ivaretar friområdet på Aksla og Volsdalsberga. De har ikke hatt styremøte etter drapet i forrige uke, men styremedlem Helge Nøstdahl sier saken vil bli diskutert i neste møte.

- Vi har møttes en del en og en, og blant annet diskutert hva vi skal gjøre med åstedet. Stedet har vært så mye i media, at det kommer til å bli husket, folk kommer til å stoppe her, sier han.

Les mer: - Gjenkjent av tatoveringLes mer: Drapssiktet fengslet i åtte uker

Unngå redsel

Nøstdahl presiserer at det ikke kun er opp til Aksla vel å avgjøre hvordan stedet skal ivaretas framover, men utelukker ikke et varig minne på stedet Anja Weløy Aarseth ble drept.

- Vi i styret vil vurdere om vi skal sette opp noe spesielt her, kanskje vi kan gjøre det litt finere akkurat her, kanskje sette opp en ny benk, sier han.

Nøstdahl er veldig glad for at gjerningsmannen ble pågrepet så raskt.

- Det er viktig at flest mulig kommer seg ut og går på tur, slik at vi unngår for mye redsel og bare negativt fokus på Aksla, sier Nøstdahl.

Kunne vært annerledes

Det er flere som bruker turområdet nå de siste dagene, mener han.

- Det er selvfølgelig ikke like mange som før drapet, men flere enn om mannen ikke var funnet. Om dette hadde trukket ut i tid, eller aldri hadde blitt løst, slik som Espås-saken, så hadde det vært annerledes, sier han.

Helge Nøstdahl sitter i styret i Aksla Vel.