Mobiltelefonen til kvinnen som ble drept på Aksla er ikke funnet, opplyser politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt i ei pressemelding, mandag.

- Den var ikke hjemme hos kvinna, ikke i bilen og ikke på åsted/funnsted. Likevel har vi grunn til å tro at hun hadde mobil med, sier Skovly til smp.no.

Politiet vurderer nå andre leteområder, og får trolig bistand av Ålesund brannvesen i den videre leitinga.

Hadde en Samsung

- Hvilken mobiltelefon hadde Anja?

- Hun hadde en Samsung Galaxy S2. Vi mener at mannen som er sikta i saka har hatt denne, men kvitta seg med den, sier politiadvokaten.

- Er han spurt om dette?

- Det er han. Han sier imidlertid at han ikke har kjennskap til den, sier Skovly.

Vil lette politiets arbeid

Når politiet så gjerne vil ha mobilen til den drepte kvinna, er det blant fordi de håper den vil kunne si mer om bevegelsene hennes i tida fram til drapet skjedde.

- Det vil heilt klart kunne lette arbeidet vårt. Med det sagt, så hadde mobilen vært enda mer viktig dersom vi hadde stått uten kjent gjerningsmann, påpekes det.

Har siktedes mobil

Når det gjelder mobiltelefonen til mannen som har innrømmet drap og seksuelt misbruk av Anja Weløy Aarseth, har Skovly tidligere uttalt til bt.no at denne blei funnet ved pågripelsen, onsdag forrige uke.

- Vi har foreløpig ikke gått gjennom den, men det vil bli gjort, sier han til smp.no. Sikta blei fredag varetektsfengsla for åtte uker - de to første i isolasjon, og avhørene av mannen tas opp igjen denne uka.

Alt om Aksla-saken