Fredag holdt Darre foredrag på Barnehagekonferansen 2013 som gikk av stabelen i Ålesund.

I 2010 begynte hun med en egen barnehageblogg for Myrertoppen barnehage. I dag har den rundt 1200 innlegg.

–  Vår blogg blir mata ut på hjemmesiden vår. Vi har stengt for egne innlegg. Men de kan kommentere innlegg. Jeg får beskjed inn på min telefon med en gang, så jeg monitorerer dette veldig tett. Noen må ha ansvaret for å gå inn og følge opp ting, sier Darre.

Stjeler tid

– Er barnehagesektoren klar for dette? Er det dette vi skal gjøre? Den diskusjonen vil vi ha, sier seniorrådgiver Maren Ørjasæter Aaland hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal som arrangerer konferansen i samarbeid med Høgskulen i Volda og Utdanningsforbundet.

Darre sier hun har vært litt i snakk med medieeksperter som mener at Facebook er fantastisk for barnehagene.

– Men da tenker jeg at barnehagene er ikke en ordinær bedrift. Våre kunder blir sett på som foreldrene, men det er barna vi er der for.

Det forventes at vi skal være på Facebook for foreldrene. Det tar tid fra barna. Det handler om balanse og hvor vi må sette grensene.

Ikke alt skal dokumenteres

– Ikke alt skal ut i sosiale medier. Det må vi også ha en refleksjon omkring. Hva er det vi presenterer og hvorfor? Vi har sett en del mindre gode eksempel og det er ingen fasit på dette.

Vi får se om det blir noen nasjonale retningslinjer på dette etter hvert, supplerer Aaland.

– Ikke alle har en gjennomtenkt begrunnelse på hvorfor. Barnehagesektoren vil være med på en bevisst måte. Kunnskapsmåten, tilføyer hun.

– Nå er det veldig mange som har sett lyset, og da går det veldig fort i svingene. For oss har dette vært en prosess. Vi startet tidlig med dette med å anonymisere. Det handler ikke bare om personvern, selv om veldig mye handler om det. Bloggen sparer oss for veldig mye i forhold til tidsbruk. Dette er blitt en hensiktsmessig måte å bruke tida på når vi først skal dokumentere. Det gir merverdi. Men alt skal ikke dokumenteres, og vi må være veldig bevisste på når vi tar fram fotoapparatet. For når du tar fram fotoapparatet, kan ting fort rakne, særlig når du har med de yngste å gjøre, sier Fragell Darre.

ILLUSTRASJONSFOTO. Barn som går i Huldal barnehage, Fosnavåg. Foto: Torill Myren