Fra Kon-Tiki til tungtvannsaksjonen

Skuespilleren Tobias Santelmann (33) skal spille Joachim Rønneberg i ny TV-serie.

Den tyskfødte skuespilleren spilte Knut Haugland i Kon-Tiki-filmen fra i fjor.

Nå skal han fylle sabotasjestøvlene til Joachim Rønneberg i en ny norsk storsatsing. I følge NRK blir dette en av kanalens dyreste produksjoner noensinne, med et budsjett på 75 millioner kroner. Til sammenligning kostet «Halvbroren» 67 millioner.

Internasjonalt

I TV-serien «Kampen om tungtvannet» skal både tyske, britiske og danske skuespillere medvirke, men sabotørene er norske. Som Frank Kjosås, kjent fra «Halvbroren. Han skal spille Knut Haukelid.

«Kampen om tungtvannet» blir en dramaserie i seks episoder, hver på 45 minutter. Handlingen skal starte i 1929, da Werner Heisenberg fikk Nobelprisen i fysikk, og siden beskrive selve sabotasjeaksjonen på Rjukan. Av mange regnet som den mest vellykkede sabotasjeaksjonen under hele andre verdenskrig.

Espen Klouman Høiner skal spille vitenskapsmannen og reserveoffiseren Leif Hans Tronstad. Dennis Storhøi spiller Hydro-direktør og Stein Winge Hydro-sjefen Aubert.

Andre store roller skal spilles av den engelske skuespilleren Anna Friel, britiske Pip Torrens og danske Maibritt Saerens, kjent fra blant annet «Krøniken».

Actionroller

Tobias Santelmann (33) er født i Tyskland, men flyttet til Norge som ettåring. Han har tidligere spilt i en Varg Veum-film, og i TV-serien Hvaler, og har vært tilknyttet Det Norske Teatret i Oslo siden 2006. Han hadde også hovedrolle i Giskespelet tidligere i år.

Han er snart aktuell som Kong Rhesus i kommende «Hercules: The Thracian Wars», en amerikansk actionfilm med premiere i 2014.

 

Tungtvannsaksjonen har blitt filmatisert to ganger før. I den norske filmen «Kampen om tungtvannet» fra 1948 spilte flere av de involverte seg selv. Den amerikanske filmen «The Heroes of Telemark» hadde Kirk Douglas i en hovedrolle.

Joachim Rønneberg stod ikke på rollelista i noen av filmene.

Tobias Santelmann

Tobias Santelmann

Siste nyheter

– Skal holde trykket oppe

Landslagspausen gir AaFK en kjærkommen treningsperiode.

Sjakk-Carlsen: - Kollaps på alle fronter

Magnus Carlsen klarte bare remis mot franske Maxime Vachier-Lagrave i Sinquefield Cup i USA tirsdag.

Flere studenter sliter med alvorlige psykiske plager

Oslo (NTB): Hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager, og flere enn én av åtte mestrer ikke studiehverdagen, viser en ny undersøkelse.

NATO samles til avgjørende toppmøte

Brussel/Oslo (NTB-Anne Marte Vestbakke/Kristian Skårdalsmo): Britene slår jernring rundt walisiske Newport når NATO samles til et av de viktigste toppmøtene i alliansens historie.

Avisbud-mekling fortsetter

Meklingen mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) holder fortsatt på sju timer på overtid.

Fosnavåg:

Presenterte ny bydel

Dette er første utkast, seier representant for eigargruppa.

Bildeserie:

Bra bredde i friidretts-KM

Nær 120 gutter og jenter deltok under KM i friidrett.

Her tar bamsefar maten

Vestnes-studenten Elida Langstein i isbjørn-drama.

God VM-start for Gulliksen

Geir Gulliksen var best av de norske rytterne under VM i Frankrike tirsdag.