Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Fra Kon-Tiki til tungtvannsaksjonen

Skuespilleren Tobias Santelmann (33) skal spille Joachim Rønneberg i ny TV-serie.

Den tyskfødte skuespilleren spilte Knut Haugland i Kon-Tiki-filmen fra i fjor.

Nå skal han fylle sabotasjestøvlene til Joachim Rønneberg i en ny norsk storsatsing. I følge NRK blir dette en av kanalens dyreste produksjoner noensinne, med et budsjett på 75 millioner kroner. Til sammenligning kostet «Halvbroren» 67 millioner.

Internasjonalt

I TV-serien «Kampen om tungtvannet» skal både tyske, britiske og danske skuespillere medvirke, men sabotørene er norske. Som Frank Kjosås, kjent fra «Halvbroren. Han skal spille Knut Haukelid.

«Kampen om tungtvannet» blir en dramaserie i seks episoder, hver på 45 minutter. Handlingen skal starte i 1929, da Werner Heisenberg fikk Nobelprisen i fysikk, og siden beskrive selve sabotasjeaksjonen på Rjukan. Av mange regnet som den mest vellykkede sabotasjeaksjonen under hele andre verdenskrig.

Espen Klouman Høiner skal spille vitenskapsmannen og reserveoffiseren Leif Hans Tronstad. Dennis Storhøi spiller Hydro-direktør og Stein Winge Hydro-sjefen Aubert.

Andre store roller skal spilles av den engelske skuespilleren Anna Friel, britiske Pip Torrens og danske Maibritt Saerens, kjent fra blant annet «Krøniken».

Actionroller

Tobias Santelmann (33) er født i Tyskland, men flyttet til Norge som ettåring. Han har tidligere spilt i en Varg Veum-film, og i TV-serien Hvaler, og har vært tilknyttet Det Norske Teatret i Oslo siden 2006. Han hadde også hovedrolle i Giskespelet tidligere i år.

Han er snart aktuell som Kong Rhesus i kommende «Hercules: The Thracian Wars», en amerikansk actionfilm med premiere i 2014.

 

Tungtvannsaksjonen har blitt filmatisert to ganger før. I den norske filmen «Kampen om tungtvannet» fra 1948 spilte flere av de involverte seg selv. Den amerikanske filmen «The Heroes of Telemark» hadde Kirk Douglas i en hovedrolle.

Joachim Rønneberg stod ikke på rollelista i noen av filmene.

Mer å lese på smp.no:
Tobias Santelmann

Tobias Santelmann

Leses nå:

Forsiden nå:

Mann arrestert i Nordfjord:

Politiet etterforskar stor amfetaminsak

Ein mann heimehøyrande i Møre og Romsdal vart i slutten av mai pågripen i Nordfjord med kring 300 gram amfetamin, 11.000 kroner, brukarutstyr og fleire SIM-kort.

Spår nedbemanningar:

Ulstein Verft gjekk med 113 millionar i underskot

Verftet har ikkje greidd å skaffe seg nye kontraktar på lang tid.

Matland har trent med AaFK, fortsetter i Belgia:

– Har hatt nok motgang nå

«Grisetidlig» startet siste dag av Moldejazz:

Kvernberg inviterte publikum med til deres barndom

«Grisetidlig» inviterte Jorun Marie og Ola Kvernberg publikum med til deres barndom.

Utslepp frå cruiseindustrien skal kartleggast i Geiranger:

Hamnesjef: – Vi alle vil ha ei grøn samfunnutvikling

Stranda hamnevesen støttar kartlegginga av utsleppa frå cruiseskipa.