Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Fra Kon-Tiki til tungtvannsaksjonen

Skuespilleren Tobias Santelmann (33) skal spille Joachim Rønneberg i ny TV-serie.

Den tyskfødte skuespilleren spilte Knut Haugland i Kon-Tiki-filmen fra i fjor.

Nå skal han fylle sabotasjestøvlene til Joachim Rønneberg i en ny norsk storsatsing. I følge NRK blir dette en av kanalens dyreste produksjoner noensinne, med et budsjett på 75 millioner kroner. Til sammenligning kostet «Halvbroren» 67 millioner.

Internasjonalt

I TV-serien «Kampen om tungtvannet» skal både tyske, britiske og danske skuespillere medvirke, men sabotørene er norske. Som Frank Kjosås, kjent fra «Halvbroren. Han skal spille Knut Haukelid.

«Kampen om tungtvannet» blir en dramaserie i seks episoder, hver på 45 minutter. Handlingen skal starte i 1929, da Werner Heisenberg fikk Nobelprisen i fysikk, og siden beskrive selve sabotasjeaksjonen på Rjukan. Av mange regnet som den mest vellykkede sabotasjeaksjonen under hele andre verdenskrig.

Espen Klouman Høiner skal spille vitenskapsmannen og reserveoffiseren Leif Hans Tronstad. Dennis Storhøi spiller Hydro-direktør og Stein Winge Hydro-sjefen Aubert.

Andre store roller skal spilles av den engelske skuespilleren Anna Friel, britiske Pip Torrens og danske Maibritt Saerens, kjent fra blant annet «Krøniken».

Actionroller

Tobias Santelmann (33) er født i Tyskland, men flyttet til Norge som ettåring. Han har tidligere spilt i en Varg Veum-film, og i TV-serien Hvaler, og har vært tilknyttet Det Norske Teatret i Oslo siden 2006. Han hadde også hovedrolle i Giskespelet tidligere i år.

Han er snart aktuell som Kong Rhesus i kommende «Hercules: The Thracian Wars», en amerikansk actionfilm med premiere i 2014.

 

Tungtvannsaksjonen har blitt filmatisert to ganger før. I den norske filmen «Kampen om tungtvannet» fra 1948 spilte flere av de involverte seg selv. Den amerikanske filmen «The Heroes of Telemark» hadde Kirk Douglas i en hovedrolle.

Joachim Rønneberg stod ikke på rollelista i noen av filmene.

Tobias Santelmann

Tobias Santelmann

Siste nyheter

«Han mener Hjelset er det opplagte valget»

Juridisk vurdering refererer e-post fra styreleder Kinserdal, der helseministeren skal ha uttrykt ønske om nytt sjuekhus i Molde - samme sag som Eidsvik gikk av.

Hasjfest i Ålesund

Ungdommar røyka hasj på hjemme alene-fest natt til søndag.

Sjukehusstriden:

Kaller inn til ekstraordinært styremøte

Holder telefonmøte med femten timers varsel. – Uklokt, mener ORKidé.

Tror sjukehussaka kan utløse «Nordmørslista»

– Arbeidet er foreløpig i startfasa, men

Blånissar i juletreskog

Julestemninga i juletreskogen er så julesterk at det nærmar seg faretruande ein kaldsøt klisjé.

Utviklingsplan for Kriminalomsorgen:

Bjørdal vil stille justisministeren til veggs

Nytt Ålesund-fengsel er ikkje nemnd med eitt ord i planane for neste år. – Saka er overmoden, og vi skal presse på, lover regionrådsleiar Anders Riise.

Sjukehusstriden kan utløse «Nordmørslista»

Arbeidet er foreløpig i startfasa, men opplever solid støtte på Facebook.

– Du har mista vett og forstand, Hareide!

Visste du at Eggen i sine yngre dager var på Sunnmøre og lærte de lokale å lage julepølse?