Det mener Hans Flisnes, en av rundt 50 innbyggere som møtte opp på Blindheim klubbhus tirsdag kveld.

Der inviterte Ålesund kommune og Statens vegvesen til åpent møte om oppgraderinga av fylkesveg 60 på strekningen Blindheimshallen til Flisneskrysset.

– Vi må sikre oss at denne strekningen ikke blir et nytt Lerstad. Og med den utbygginga som skjer fra Emblemsområdet og innover vil trafikken fra fergekaia til Blindheimstunnelen vokse kraftig de neste årene. Har dere tenkt fire felt på denne strekningen? spurte Flisnes, som sitter i styret for Blindheim idrettslag.

Fire felts veg har ikke vært tema. Derimot har en vært opptatt av å sikre areal til trygge gode kryss, opplyste samfunnsplanlegger Heidi Hansen i Nordplan, som er engasjert i planarbeidet av Statens vegvesen.

Bekymring

Utgangspunktet for planene som ble presentert i går er det trafikkfarlige krysset ved Puskhola, som har stått på kommunens prioriteringsliste i årevis.

I planskissene som ble lagt fram i går skal Puskholakrysset fjernes helt. Ved dagens innkjøring til Blindheimshallen og gravstedet blir det en ny stor og firearmet rundkjøring, som blir det eneste hovedvegkrysset mellom Blindheimshallen og rundkjøringa på Flisnes.

Til Ramsvika er det planlagt en ny vei fra rundkjøringa sør for gravstedet, mens Puskholavegen skal avlaste fylkesvegen med en ny tofelts vei, med fortau og sykkelfelt på begge sider. Sykkelvegen forlenges til Flisnes nord for fylkesvegen.

Flere av de oppmøtte tok til orde for at planene for utvidede gang- og sykkelstier er god, men enkelte mente det er unødvendig å ha to sykkelfelt langs Puskholavegen.

Mens bussen i dag snur ved stoppestedet innerst på Myrland, blir det nå planlagt gjennomkjøring til fylkesvegen med en ny kollektivtrasé fra Myrland til den nye rundkjøringa ved gravstedet.

Her uttrykte beboere i området bekymring både for fugle- og dyrelivet i det området hvor det nå er gangveg, og for at utålmodige bilister vil begynne å bruke Myrlandsvegen for å unngå trafikken på fylkesvegen.

<strong>Belasta strekning:</strong> Strekningen fra Blindheimshallen til Flisneskrysset har stått på kommunens oprioriteringsliste i årevis. Hans Flisnes var en av de frammøtte da Heidi Hansen fra Nordplan (t.v.) og Siv Sundgot fra Statens vegvesen orienterte om planene. Foto: Nils Harald Ånstad