Sogn og Fjordane politidistrikt bekrefter at tre personer er drept om bord i bussen. Hendelsen er dermed trolig den alvorligste i sitt slag i Norge noensinne. Det er en kvinne og to menn som er drept, ifølge Bergens Tidende.

En svensk passasjer er blant de tre personene som ble drept i busskapringen i Årdal, opplyser politiet. Det var to menn i femtiårene og en ung kvinne på 19 år som ble drept, opplyser politimester Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Følg livedekningen under

Vet lite

Mannen som er pågrepet er fra Sør-Sudan. Mannen er født i 1982, opplyser politifullmektig Trine Erdal i Sogn og Fjordane politidistrikt. Mannen er opprinnelig fra Sør-Sudan, men for tida bosatt i Øvre Årdal. Mannen er nå pågrepet og sendt til Haukeland universitetssjukehus.

Sykehuset opplyser mandag kveld at mannen er lettere skadd med kuttskader.

Politimester Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt bekrefter at de tre ble drept med kniv.

– Vi vet lite om hva som skjedde inne i bussen, sier han til NRK.

Tatt av brannvesenet

Det var mannskap fra brannvesenet som kom til stedet først. De fikk kontroll på mannen klokken 18.57 mandag kveld, og kort tid senere ble han pågrepet av politiet, opplyser Solvåg.

Flere øyenvitner forteller at de først trodde bussen hadde vært utsatt for en ulykke.

– Sammen med en annen person forsøkte vi å få opp dørene til bussen. Da vi så en mørkhudet mann med kniv inne i bussen, forsto vi at situasjonen var en annen, sier vitnet til TV 2.

Keilon Stenfeldt Nilsen (18) gikk av bussen i Årdallike før den ble kapret.

– Man tenker ikke over at noe slikt kan skje. Det er jo forferdelig. Jeg tenker bare at jeg hadde så utrolig flaks, sier han til Bergensavisen.

Bistand fra Kripos

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 17.35 mandag. Kapringen skjedde mellom Årdal og Tyin i Sogn og Fjordane. Store politiressurser ble sendt til stedet.

Lokalt politi har bedt om bistand fra Kripos i den videre etterforskningen av saken.

Årdal kommune har opprettet pårørendesenter i samfunnshuset Årdalstangen etter busskapringen. Pårørende kan ringe 57 66 52 21. Kommunens kriseledelse er etablert og er samlet i rådhuset.

Et øyenvitne trodde det var skjedd en trafikkulykke og prøvde å hjelpe til. Da viftet gjerningsmannen med en kniv.

Sea King på vei

Hovedredningssentralen Sør-Norge ble spurt om å bistå.

– Etter forespørsel fra helsevesenet bistår vi med et Sea King-helikopter fra Florø. Om hendelsen kan jeg ikke si noe. Det har jeg ikke noe informasjon om, sier redningsleder Asbjørn Viste til NTB.

Helse Førde har sendt ambulanser til området, opplyser kommunikasjonssjef Terje Ulvedal til NTB.

Mørklagt

Ifølge en journalist fra Sogn Avis på stedet er bussen mørklagt. Det skal være stille på stedet, og sju utrykningskjøretøyer er på plass. Bussen er kjørt ut på siden av veien og står stille i en sving, ifølge journalisten.

Bussen var på vei i retning østover opp fra Årdal.

Busselskapet JVB, som kjører Valdresekspressen, har ingen opplysninger om hendelsen.

– Jeg er på vei til stedet nå, sier daglig leder Kristoffer Kvame i busselskapet til NTB.

Tre personer er drept i en busskapring i Årdal. Bussen parkert ved veien. Foto: NTB scanpix