Allerede dagen etter pågripelsen av 23-åringen 4. september ble det klart at politiet ønsket en rettspsykiatrisk observasjon av ham. Psykiatrispesialist Terje Tørrissen og hans psykiaterkollega Michael Setsaas fra Trondheim ble i oktober oppnevnt som sakkyndige og fikk oppdraget med å vurdere om den drapssiktede var tilregnelig da drapet ble begått.

– Siktede er vurdert strafferettslig tilregnelig av de sakkyndige. De pårørende er informert om det; da kan vi gå ut med den informasjonen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Bergens Tidende.

Saken berammet

Den 23 år gamle mannen har tilstått at han drepte og misbrukte Anja Weløy Aarseth (21) seksuelt på Akslafjellet i august. Han har i avhør forklart at han var sterkt ruset da drapet fant sted.

Rapporten som slår fast at 23-åringen ikke var psykotisk da han begikk drapet, skal nå vurderes av Den rettsmedisinske kommisjon. Skovly vil ikke gi flere opplysninger om innholdet i psykiaternes vurdering.

– Det vil bli gjort under hovedforhandlingen. Men konklusjonen er altså at siktede vurderes som strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokaten.

Rettssaken er berammet til å starte i midten av februar. Politiet opplyste tidligere denne uken at etterforskningen vil bli sluttført i løpet av to uker.

Savnet på joggetur

Det var 28. august Anja Weløy Aarseth (21) forsvant under en joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund. Dagen etter meldte familien henne savnet. En leteaksjon ble satt i gang i området der hun forsvant. To dager senere ble kvinnen funnet drept i samme område som hun skulle løpe i.

4. september ble den nå siktede 23-åringen fra Ålesund pågrepet og siktet for drapet. Han ble også siktet for ransforsøk av en kiosk i nærheten bare timer før Aarseth ble drept. (©NTB)

Anja Weløy Aarseth. FOTO: PRIVAT Foto: Privat