Vinnerne av årets utgave av European Newspaper Award - av mange omtalt som et designens avis-EM, er klare. Og: Sunnmørsposten får to priser: I klassen «Online and crossmedia» for samlinga av artikler om Aksla-saken på nettet, og videre i klassen «Supplements» for et magasin i serien «Med hjerte for Sunnmøre», der temaet var Hjørundfjord.

- I og med at dette er priser for god design går mye av æren til den dyktlige mediegrafikeren som har utforma dette: Liv-Jorunn Håker Ottesen. Hun ser muligheter og er villig til å prøve ut nye ting, sier kultur- og reportasjeredaktør Kristin Knudsen i Sunnmørsposten.

- For oss som mediehus er dette en stor anerkjennelse, legger hun til.

Når det gjelder artikkelsamlinga om Aksla-saka, så var denne illustrert med ei interaktiv tidslinje. Artiklene som får pris i magasinet er videre signert journalist Hild Nordal og fotograf Knut Arne Aarset.

European Newspaper Award blei etablert i 1998 av mediegrafiker Norbert Küpper. Det deles ut priser i 20 kategorier - i år til rundt 70 av de innsendte bidragene. Flere norske aviser har utmerket seg, blant anna går prisen for årets beste europeiske avis i klassen lokalavis til Hallingdølen.

Prisutdelinga finner sted i Wien i mai.