Nexon er Koreas største onlinespill-selskap, og har 350 millioner brukere over hele verden.

Kim Jung-Ju var av Forbes rangert som Koreas tredje rikeste i 2012. Han falt ned på ellevte plass i 2013 etter at børskursen til Nexon falt. Tidligere i år anslo Forbes formuen til 1,6 milliarder amerikanske dollar.

Han er 45 år, gift og har to barn. Av utdannelse har han en Bachelor of Arts og en Master of Science. Han er også en ivrig Lego-fan, og kjøpte tidligere i år selskapet BrickLink.com – et selskap som selger Lego på nett.

Kim Jung-Ju har også gjennom Nexon etablert Koreas første datamuseum nå i år, en investering på 13 millioner amerikanske dollar.

– Skiller seg ut blant næringseliten

– Det som er interesant med Kim Jung-Ju er at han skiller seg ut blant Koreas næringselite med at han har smidd formua sjøl, sier frilansjournalist Ole Jakob Skåtun fra Sula.

Skåtun har base i den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Hovedtyngen i Koreansk økonomi er blant de store familieeide konglomerat som Samsung, LG og Huyndai.

– At han vil kjøpe Stokke er interessant. Skandinavisk design er for en ganske «it»-ting i Korea og har vært det de siste par åra, sier Skåtun.

– Kjølig minimalisme og cool blir oppfatta som bra, og Stokke sine barnevogner føyer seg bra inn i det segmentet der. De blir også sett på som et statussymbol i Korea, og er mer populære hos de bemidla, som kan betale for det.

Les nyheter fra næringslivet på smp.no

<strong>Kjøper:</strong> Kim Jung-Ju.