Politiet rykka ut med flere biler til Ålesund mottakssenter i Sundgata i Ålesund, mandag formiddag.

- Der er en uavklart situasjon med en sint mann som har fått ansatte til å be om assistanse. Foreløpig vet vi ikke mer enn akkurat dette, sa operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no klokka 11.22.

- Dynka ansatt med brennbar væske

Klokka 11.30 blei mannen pågrepet og kjørt til Ålesund politistasjon.

- Mannen, som er en russisk asylsøker i 40-åra, var svært utagerende på asylmottaket.  Han har benytta brennbar væske og dynka en ansatt, og deretter forsøk å sette fyr på vedkommende. Mannen ble overmanna av mannskap på stedet, og deretter pågrepet. Politiet var framme i løpet av tre minutter, opplyser operasjonslederen.

Framstilt for lege

Mandag ettermiddag blei mannen framstilt for lege.

- Meg kjent er han nylig tilbake derfra. Så snart vi har fått litt mer oversikt i saka vil det bli tatt stilling til hvor vidt han skal framstilles for varetektsfengsling, eller tas hånd om av helse. Dette vil ikke skje før tirsdag. Enn så lenge sitter han i arrest, sier jourhavende ved Sunnmøre politidistrikt, politiadvokat Inger Myklebust Ferstad.

- Vet dere noe om hva som skal ha vært motiv for handlinga hans?

- Nei. Mannen er foreløpig ikke avhørt. Det må også presiseres at væska han brukte formentlig - antakelig, var brennbar, sier Ferstad.

Kom ikke fysisk til skade

- Kan du si noe om vedkommende som skal ha blitt forsøkt satt fyr på?

- Det er en mann. Han blei tatt hånd om etter hendelsen, men kom ikke fysisk til skade, sier Ferstad.

Ønsker ikke å kommentere

Smp.no har vært i kontakt med Ålesund mottakssenter for en kommentar etter hendelsen. De ønsker imidlertid ikke å uttale seg - av hensyn til etterforskninga.

Saka etterforskes videre av Ålesund politistasjon.