Politiet fikk fredag inn ei bekymringsmelding som førte til at det ble satt i gang etterforskning av en mann som har verv i en idrettsklubb på Sunnmøre. Etter det smp.no erfarer ble den siktede hentet av politiet søndag.

Etterforsker saken

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men vi mener det er snakk om en straffbar seksuell kommunikasjon. Det er snakk om kontakt med unge gutter, og vi har grunn til å tro at det kan være snakk om flere, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad til smp.no.

Politiet etterforsker nå om det skal ha skjedd noe mer utover en straffbar seksuell kommunikasjon.– Jeg vil ikke gå inn i detaljer rundt hvordan etterforskningen har vært, men vedkommende har status som siktet i saken.

Skolealder

Da idrettsklubben ble gjort klar over forholdet, gikk styret i klubben til det skritt å suspendere mannen med umiddelbar virkning.

I helga sendte den aktuelle idrettsklubben ut ei melding til foresatte med barn der mannen arbeidet. Denne var underskrevet av styrelederen til den rammede underavdelingen i klubben. Meldingen gikk ut til foreldre med barn i barneskolealder.«Vi har blitt gjort kjent med at en person som har flere tilsettingsforhold i klubben, har hatt utilbørlig elektronisk kommunikasjon med en yngre spiller. Vi har på bakgrunn i dette suspendert vedkommende fra alle stillinger i klubben med umiddelbar virkning».

Mistet jobben inntil videre

– Vi som klubb har gjort de tiltakene som vi kan gjøre. Vi har suspendert vedkommende inntil saken har blitt etterforsket. Jeg ønsker ikke å si noe mer om saken enn det, sier styrelederen.

Den siktedes advokat, Torgeir Hovland Langva, ønsker ikke å kommentere saken.

Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad.