Tellef Raabe er født og oppvokst i Ålesund, men har bodd både i Paris og Wales.

Han har, så lenge han kan huske, vært lidenskapelig opptatt av musikk.

– Min første virkelige musikalske åpenbaring fikk jeg da jeg var 12 år gammel og hørte Neil Young, forteller han.

Raabe har for tiden et band med fem andre personer, der han skriver tekstene og komponerer.

– Jeg begynte ikke å lage musikk før jeg var 17 år gammel. Da bodde jeg i Wales. Tidligere har jeg spilt i flere Ålesundsband, men var alltid i bakgrunnen og spilte rytmegitar.

Spennende mix

Nå sitter jeg hjemme med gitaren min og skriver sanger til bandet, forteller Raabe

– Jeg har lyst å blande akustisk musikk med postrock og elektroniske elementer. Resultatet er rar popmusikk, som jeg vil påstå er ganske original.

Raabe håper folk vil sette seg ned å tenke når de hører sangene hans.

– Jeg skriver veldig mørke og triste tekster. Det er mye melankoli i det jeg lager og derfor håper jeg lytterne både vil føle et ubehag og bli utfordret. Det gjør i alle fall jeg når jeg skriver tekstene.

Kultursjel

Det er ikke bare musikken som står Raabe nær. Han engasjerer seg mye kulturelt og i studentmiljøet i Bergen, der han studerer for tiden.

– Jeg er blant annet nestleder av Kulturstyret i Bergen. Denne organisasjonen fordeler penger til kulturelle arrangementer i byen, sier Raabe, som godt kunne tenke seg å jobbe med noe innenfor kultur om han ikke klarer å leve av musikken.

– Jeg hadde ikke takket nei om jeg kunne leve av musikken, men jeg synes det er kjekt å gjøre andre ting også. Det er derfor jeg engasjerer meg i kulturpolitikken og studerer.

Se konserten i vinduet over artikkelen

<strong>Selvkomponert:</strong> I dag finner du lunsjkonserten med Tellef Raabe på smp.no. Der får du en smakebit av hans selvkomponerte musikk. Foto: Staale Wattø
<strong>Akustisk:</strong> Tellef Raabe håper å kunne leve av musikken, men er også en kulturengasjert student. Foto: Staale Wattø