Rapporten fra psykiatrispesialist Terje Tørrissen og hans psykiaterkollega Michael Setsaas som slår fast at Steven (Paco) Dan Danielsen (24) ikke var psykotisk da han drepte Anja Weløy Aarseth, har vært til vurdering hos Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) siden den var klar i november.

Tilleggstest

Og, bekrefter statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, undervegs har kommisjonen bedt om en tilleggstest:

- De har bedt om at tiltalte evnetestes eller IQ-testes. Denne testen er nå gjennomført av psykolog Jim Aage Nøttestad, sier hun.

- Testresultatene forelå nylig og er lagt fram for pykiaterne. Dette har imidlertid ikke resultert i at de har endra konklusjonen om at tiltalte er tilregnelig, sier Nordheim.

Lagt fram for kommisjonen

- Kan du si noe om testen og testresultatene?

- Det ønsker jeg ikke nå. Resultatene vil bli gjennomgått i retten, sier hun.

- Har Den rettsmedisinske kommisjon endelig godkjent rapporten fra Tørrissen og Setsaas, eller har de satt den til side?

- Kommisjonen har fått forelagt resultatene fra evnetesten og uttalelser fra psykiaterne, men vi venter fortsatt på tilbakemelding fra dem, sier Nordheim.

Det har så langt ikke lykkes smp.no i å komme i kontakt verken med psykiatrispesialist Terje Tørrissen eller Jim Aage Nøttestad. Sistnevnte er psykolog og 1. amanuensis ved avdeling Brøset på St. Olavs Hospital. Avdelinga leverer ei rekke spesialiserte tjenester til blant anna psykisk helsevern, rettsvesen, fengsel, kriminalomsorg og habilitering til mennesker med psykiske lidelser og/eller utviklingshemming.

I tillegg til forsettlig drap har statsadvokaten tiltalt Danielsen for å ha voldtatt Anja Weløy Aarseth forut for drapet på Aksla i august i fjor. Han er også tiltalt for forsøk på simpelt ran av Pluto-kiosken på Nørve om lag en time før drapet. Danielsen har erkjent straffskyld for voldtekt og drap, men ikke for ransforsøk.

DRK har som hovedoppgave å kontrollere de rettsmedisinske sakkyndiges utførelse av sine verv i straffesaker.

Aksla-saka starter i Sunnmøre tingrett 11. februar.