Ifølge Sunnmøre tingretts fremdriftsplan skal rettsaken mot Steven (Paco) Dan Danielsen (24) fra Ålesund starte tirsdag 11.februar klokka 09.30. Danielsen er tiltalt for voldtekt og drap av Anja Weløy Aarseth, forsøk på ran av Pluto-kiosken og trusler mot offentlige tjenestemenn.

Rettssaken er lagt opp til en kronologisk tidslinje som starter med ransforsøk av Pluto-kiosken, før voldtekten og drapet av Anja Weløy Aarseth.

Rettens første dag begynner med opplesning av tiltalebeslutningen, innledningsforedrag og tiltaltes forklaring.

Smp.no følger rettssaken med direkterapportering

I rettens første dag vil retten også få høre familie og venner fortelle om sin kontakt med tiltalte i forkant av ugjerningene.

Ransforsøk

Onsdag vil handle om ransforsøket og her vil retten høre tre vitner fortelle om sine observasjoner, samt en politibetjent som deltok i sporsøk. Retten vil så høre vitneutsagn fra en venninne av Anja og politiet vil legge fram kassakvittering og overvåkingsbilder fra handleturen på Moa. Politiet vil også gå gjennom den Anja's kjørerute før hun parkerte ved Fagerlia.

Så tiltalte

Aktor vil også føre et vitne som så tiltalte, samt vise overvåkingsbilder fra Pluto.

Torsdag vil en politibetjent fortelle om funnet av avdøde, sporsiking, DNA og analyse. Vedkommende vil også vitne om sporsikring ved pågripelse av tiltalte, før en rettsmedisiner legger fram obduksjonsrapporten.

En politibetjent fra Oslo politidistrikt vil også gå gjennom et punkt som heter MS-13, om tiltaltes forhold til en kriminell gjeng i USA.

Danielsen hevder å være medlem, og er også tilhenger av siden MS-13 på Facebook.

Mot slutten av dagen vil aktor ta opp tiltaltes politiavhør og Kripos vil gå gjennom de elektroniske sporene til den drepte og tiltalte.

Familie

Fredag vil familien til Anja Weløy Aarseth forklare seg . Politiet vil også vitne i forhold til tiltalepunktet om trusler mot offentlige tjenestemenn. Forsvarer Per Herman Thori-Aamot har satt opp en veileder fra Nav, en psykolog fra Bergen fengsel, samt et familiemedlem av tiltalte som vitne.

De rettspsykiatriske sakkyndige vil også legge fram sin rapport fredag ettermiddag.

Mandag starter med åstedsbefaring på Aksla, før aktor og forsvarer holder sine prosedyrer.

Steven Dan Danielsen har i politiavhør tilstått voldtekten og drapet, men nekter for å ha stått bak ransforsøket av kiosken.