24-åringen, Steven (Paco) Danielsen, skal ha snakket om det kriminelle gjengmiljøet MS-13 under sin forklaring om drapet på Anja Weløy Aarseth, skriver VG.

Avisa får opplysningene bekreftet av statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim.

- Han skal vitne med bakgrunn i tiltaltes forklaring i denne saken. MS-13 har kommet frem i avhør i forbindelse med voldtekten og drapet, og derfor ønsker vi å føre vitnet Bresil først. Hvordan det kom frem under avhøret, og om dette var noe stort tema, ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på før saken starter, sier Nordheim til VG.

Ekspert skal vitne

Politibetjent Jan Erik Bresil ved Oslo politidistrikt skal vitne i saken og redegjøre for det kriminelle gjengmiljøet Mara Salvatrucha, også kalt MS-13, skriver VG.

Ifølge avisa har politibetjenten vært sentral i etterforskningen av gjengmiljøet etter at det i 2009 kom flere bekymringsmeldinger om en mulig etablering av MS-13 i Oslo.

11. februar starter retssaken mot Danielsen som er tiltalt for voldtekt og drap, forsøk på ran av Pluto-kiosken og trusler mot offentlige tjenestemenn.

Rettens første dag begynner med opplesning av tiltalebeslutningen, innledningsforedrag og tiltaltes forklaring. Totalt er det satt av åtte dager til saken i Sunnmøre tingrett.

24-åringen har erkjent drap og seksuelle overgrep, men nekter for ranet av Pluto.

Truet med MS-13

Danielsen er tilhenger av siden MS-13 på Facebook, og skal også i en tidligere straffesak ha truet en politibetjent med at medlemmer av MS-13 ville ta han.

Ifølge VG ble MS-13 grunnlagt i USA på 1980-tallet, og senest i 2013 ble 158 gjengmedlemmer arrestert i USA, mistenkt for drap, voldtekt, kidnapping og ran.

Smp.no følger rettssaken med direkterapportering