Foreldrene satt blant tilhørerne under første dag i rettsforhandlingene etter 27-åringen ble drept i Ulstein i oktober i fjor.

Inger-Marie Sperre er bistandsadvokat til foreldrene som satt blant tilhørerne i Sunnmøre tingrett.

- De er her for å få svar og kunnskap om hva som egentlig skjedde natta han ble drept. Hendelsesforløpet ble klarere i løpet av dagen, sier hun.

Meningsløst og absurd

Men det handler mest om detaljer, for de store spørsmålene får de neppe svar på.

- Det handler mest om det meningsløse og absurde i saken. Hvorfor ble han egentlig slått i hjel på denne måten? Dette er spørsmål de neppe vil få svar på, sier Sperre.

Hun forteller at de har hatt det veldig tungt etter de mistet sønnen så plutselig, og at de fortsatt har det tungt.

Erkjente i første avhør

Advokat Torgeir Hovland Langva er forsvarer for den tiltalte mannen i 20-åra. Han erkjenner de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen på forsettlig drap med skjerpende omstendigheter.

- Allerede i første avhør erkjente han de faktiske forhold, og han erkjenner fortsatt legemsbeskadigelse med døden til følge, men altså ikke drap, sier han.

Langva forteller at tiltalte opplever saken som veldig tung. I retten uttalte tiltalte at han var veldig lei seg.

- Det har sikkert ingenting å si for de pårørende, men jeg vil likevel be om unnskyldning, sa han.

Forsettlig drap

Statsadvokat Jogeir Nogva er aktor i saken. Han forklarer forskjellen på det tiltalte har erkjent og det tiltalen går ut på.

- En tiltale på forsettlig drap innebærer at den tiltalte må ha innsett de sannsynlige konsekvensene av handlingen, sier han.

Ifølge Straffelovens §233 kan en som dømmes for forsettlig drap dømmes til fengsel i minst åtte år.

Beruset

Tiltalte var beruset i gjerningsøyeblikket, noen timer etter hendelsen hadde han to i promille. Han forteller at han ikke husker hva som skjedde i gjerningsøyeblikket.

- Det er ikke uvanlig at tiltalte ikke husker. Når det gjelder beruselse så er det slik i norsk rettslære at man likevel må tåle å bli bedømt som om man var edru, sier han.

Rettssaken fortsetter tirsdag med flere vitneavhør.