En kjørelærer fra Sunnmøre erklærte seg ikke skyldig i noen av punktene i tiltalen for å ha overgrepet seg seksuelt mot fire jenter i perioden 2009-2012.

Aktor Mathias Häber ba om seks måneders ubetinget fengsel for kjørelæreren, samt at vedkommende skulle miste retten til å ha kvinnelige kjøreelever for resten av livet.

Reagerer på dommens innhold

I dag falt dommen i Sunnmøre tingrett.

- Min klient ble dømt til åtte måneders ubetinget fengsel, samt rettighetstap og saksomkostninger, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide til Smp.no.

Hun la ned påstand om at hennes klient burde frifinnes.

- Han reagerer veldig sterkt på dommens innhold og de vurderingene dommerne har foretatt i saken. Han føler at dommen er veldig ensidig og unyansert i hans disfavør, sier Ellefsen Eide.

- Kan du utdype det?

- Det er den kommentaren han har bedt meg om å gi.

Anker dommen

Kjørelæreren tok først betenkningstid, men bestemte seg torsdag kveld for at dommen kommer til å bli anket.

- Jeg mener straffenivået er meget høyt med tanke på at aktor la ned en mildere påstand, sier Ellefsen Eide til Smp.no.

- Min klient er mildt sagt skuffet, avslutter hun.

- Riktig dom

Aktor Mathias Häber sier til Smp.no sent torsdag kveld at han mener dommen er riktig.

- I min prosedyre ga jeg uttrykk for at åtte måneder var passende, men at straffen i form av rettighetstap tilsa at fengselsstraffen ble satt lavere. Derfor la jeg ned påstand om seks måneder, sier Häber.

Kjørelæreren mistet retten til å ha kvinnelige elever for resten av livet.

- Retten har tillagt rettighetstapet mindre vekt, og de skjerpende omstendighetene mer vekt. Det betyr ikke at tiltalte har fått en for streng straff etter min mening, sier politiadvokaten.

- At han anker dommen er en rettighet han har. Jeg mener at dommen er veldig tydelig. Den er enstemmig og kjørelæreren ble funnet skyldig på alle poster, sier Häber.