Værforhold og skredfare gjør at verken redningsmannskaper eller helikopter kan gå inn, opplyser lensmannen til VG.

– Beslutningen som nå er tatt av politimesteren, er at det ikke går inn bakkemannskaper i dag. Det blir heller ikke noe forsøk på å få helikopter inn. Været og skredforholdene er så ekstreme at de ikke tør å gå inn med helikopter. Redningsaksjonen er innstilt inntil videre, sier lensmann Arnfinn Fuglevåg til VG klokken 16 tirsdag ettermiddag.

– Vi håper på minusgrader utover natten, slik at snøen stabiliserer seg og skredfaren blir mindre, sier han.

Signaler fanget opp

Et Sea King redningshelikopter fanget tidligere tirsdag opp flere signaler fra skredsøkere i det aktuelle området. Politiet føler seg sikre på at signalene stammer fra de savnede.

– Det betyr at vi sannsynligvis har lokalisert noen av de fire. Men om de er tatt av skred, vet vi ikke, sier Fuglevåg til NTB.

Ifølge ham er det også en mulighet for at de fire kan ha gravd seg ned.

Et Orion-fly har observert flere snøskred i fjellområdet der de fire mennene er savnet. Signalene fra skredsøkerne er fanget opp i kjernen av søksområdet, ifølge Fuglevåg.

Mannskaper fra Romsdal Fjellredningsgruppe har deltatt i søket, og også Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp har sendt ressurser til området. I tillegg bidrar Norske Redningshunder med lavinehunder.

Én fra Nordmøre

De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litjskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag. Da hadde to andre fra gruppen tatt seg ned igjen, mens de fire skulle gå videre til Frusalhalsen.

De fire mennene skulle møte turkameratene på Brandstad på 200 meters høyde klokka 15 mandag ettermiddag, men dukket aldri opp. Politiet ble varslet klokka 17.

Én av de fire savnede bekreftes av politiet å ha tilhørighet på Nordmøre, ifølge Tidens Krav.

Det har vært dårlig vær i området både mandag og tirsdag med skydekke og mye snøfall. (©NTB)