Det betyr at 12 arbeidsplasser innen salg og markedsføring forsvinner fra kontorene i Keiser Wilhelms gate i Ålesund.

– Jeg kan bekrefte at det er tatt en beslutning om å legge ned vårt salgskontor i Ålesund, sier administrerende direktør i Norway Pelagic, Tor Vikenes.

Dermed følger de i kjølvannet til Marine Harvest, som tidligere i år kunngjorde at de også legger ned sitt kontor i Ålesund, som hadde rundt 20 ansatte.

Dermed har Ålesund mistet hele 32 arbeidsplasser innen pelagisk fisk på kort tid.

Tilbud

Vikenes sier at de ansatte ved kontoret i Ålesund har fått tilbud om tilsvarende jobber i Bergen.

– Selskapet ønsker å gjennomføre flyttingen slik at kontinuiteten ivaretaes og lar alle som ønsker det beholde jobbene i Ålesund ut året, sier han.

Men hvor mange som har takket ja til å flytte til Bergen, vil ikke Vikenes svare på.

– Vi er i prosess med de ansatte og det er ikke like enkelt for alle å flytte på seg på grunn av familiesituasjon og lignende, men ved å la alle få tilbud om å jobbe i Ålesund ut året, får de som evt ikke blir med på flytting også lenger tid på å finne alternative jobber, sier han.

Fusjon

Norway Pelagic ASA ble etablert i 2007, gjennom en fusjon mellom Domstein Pelagic, Global Fish, Bergen Fiskeindustri, Koralfisk og Bernt Hansens Eftf.

Norway Pelagic ASA ble etablert i 2007, gjennom en fusjon mellom Domstein Pelagic, Global Fish, Bergen Fiskeindustri, Koralfisk og Bernt Hansens Eftf.

Ett år senere, i juni 2008, ble selskapet notert på Oslo Børs.

I juli 2010 kjøpte Austevoll Seafood ASA Domstein ASAs aksjer, og ble største aksjonær. I juni 2011 ble Austevoll Fisk AS fusjonert med Norway Pelagic AS som i praksis integrerte Austevolls pelagiske virksomhet for menneskemat i Norway Pelagic.

I august 2011 ble hovedkontoret flyttet fra Måløy til Ålesund.

– Det at Austevoll har sitt hovedkontor i Hordaland har vel vært med på legge grunn for å flytte hovedkontoret fra Ålesund, sier Vikenes.