- Nå må politiet få anledning til å etterforske saken, og de pårørende må få ro til å håndtere påkjenningen dette er for dem, sier bistandsadvokat Inger Marie Sperre til smp.no.

Etter det Sunnmørsposten erfarer er det snakk om en prest på Nordvestlandet som er pågrepet i saken.

- Akutt hendelse

Presten skal ha blitt pågrepet natt til onsdag.

- Pågripelsen skjedde under en akutt hendelse på nattestid, opplyser bistandsadvokat Inger Marie Sperre til smp.no.

Sperre vil ikke gå inn på flere detaljer i saken, før politiet har etterforsket videre.

Prestens forsvarer, John M. Hammervoll, er ikke enig i beskrivelsen fra Sperre.

- Min klient har ikke opplevd hendelsen som akutt, men jeg oppfatter politiet slik at det er anmeldt ett påstått enkeltstående forhold, sier Hammervoll til smp.no.

Vold i nære relasjoner

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 219, som omhandler vold og trusler i nære relasjoner.

Mannen fremstilles for varetekstfengsling i Sunnmøre tingrett påskeaften.

Politiet vil be om to ukers fengsling med brev- og besøkskontroll, opplyser politiadvokat Mathias Häber i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Häber vil senere langfredag ikke opplyse om eventuelle nye detaljer i saken.

Samtykker

Mannen har samtykket til at begjæringen kan behandles skriftlig.

– Både av hensyn til de involverte og den videre etterforskningen vil vi inntil videre ikke kommentere saken nærmere, sier Häber.

Mannen har samtykket til fengsling i to uker, «av hensyn til sin familie og for at politiet skal få tid til å belyse saken», sier forsvarer John M. Hammervoll til Aftenposten.

- Fryktelig lei seg

- Det jeg kan si nå er at han ikke vet hva det er som gjør at politiet agerer som de gjør. Han antar at dette skyldes påstander fra noen som ønsker å skade ham, og han vil bidra på alle måter til at fakta kommer klart frem. Naturlig nok er han fryktelig lei seg for å være i en situasjon som dette, skriver Hammervoll i en epost til smp.no.

Forsvareren har ikke fått oversendt alle detaljene i saken.

- Politiet har valgt å gå til pågripelse nå i påsken. På grunn av politiets kapasitet i påsken har jeg som forsvarer kun fått tilgang til et svært begrenset materiale. Det er derfor vanskelig for meg å si stort mer om saken enn dette, skriver Hammervoll.

Kirken informert

Prosten i distriktet der mannen er ansatt er informert om saken, men vil ikke si mer enn at det er en forferdelig trist sak. Både prosten og Møre-biskop Ingeborg Midttømme viser til etterforskningen når de ikke ønsker å gå inn på detaljer i saken.

– Jeg har sagt til politiet og andre som kjenner saken at jeg er åpen for samtale med dem som trenger dette i prostiet, sier prosten til Aftenposten.

Biskop Midttømme opplyser på sin side at bispedømmets aktiviteter går som planlagt.

Politi. Illustrasjon. Foto: Nils Harald Ånstad