Røde Kors melder via sine vaktstasjoner om at det har vært liten eller moderat utfart i fjellet i Møre og Romsdal påskeaften.

Det har ført til at ingen av hjelpekorpsene i fylket har vært i aksjon i fylket, verken med skadebehandling eller redningsaksjoner.

Røde Kors har hatt seks vaktstasjoner i fylket i dag, bemannet av 23 mannskaper, melder vakthavende Arne Fausa ved Røde Kors sin infosentral i Møre og Romsdal.

Sen påske, færre skader

På landsbasis har det vært større utfart og en del skader. 103 skader har Røde Kors registrert på påskeaften.

Det er likevel mindre enn utfarten og tradisjonen skulle tilsi. Det mener Røde Kors skyldes både at folk er flinkere til å ta ansvar, og tidspunktet for påsken.

- Sen påske gjør at turistene som bruker feriedagene på ski, også er de ivrige som gjerne har vært mye i løypene i år. De har god trening og har allerede godt mange mil i vinter, og kjenner kroppens begrensninger. De er også gjerne godt kjent i terrenget de ferdes i, sier vaktleder ved informasjonssentralen på Gol, Unni Sletvold.

Mange interessert i frivillig redning

Norsk Folkehjelp melder at deres lag så langt har rykket ut på tre leteaksjoner og 30 pasientoppdrag i påsken. I tillegg har de utført store mengder lettere førstehjelp på sine vaktstasjoner over hele landet.

I en pressemelding forteller organisasjonen at interessen for frivillig redning er stigende. Siden 2011 har organisasjonen opprettet ni nye redningsgrupper i Norge.

På grunn av et økende antall redningsaksjoner i Norge ser Norsk Folkehjelp et stort behov for lokalkjente mennesker med god kompetanse i redningstjenesten.

– Etter ulykker eller leteaksjoner ser man behovet for lokale redningsgrupper, med god kompetanse og kort responstid. Den beste redningstjenesten får vi når redningstjenesten blir lokal og mannskapene er kjente i området, sier Vegard Lindbæk, rådgiver redning og beredskap i Norsk Folkehjelp.