Sunnmøre polititistrikt tillot seg å skryte litt på Twitter påskemorgen:

"Melding om bilbrukstyveri på Vigra - etter godt politiarbeid blei aktuelle bil stanset og gjerningsperson pågrepet", lød den nøkterne versjonen.

"Live" tyveri

Bak meldinga ligger en historie om en god nabo - og et politi uten is i påskerubben.

- Litt etter klokka åtte i morges ble vi oppringt av en person på Vigra som så en fremmed mann luske rundt i naboens hage. Og mens vi snakket kunne han fortelle hvordan vedkommende satte seg inn i naboens bil, fikk start på den og kjørte av gårde, sier operasjonsleder Ole Bjørn Harang ved Sunnmøre politidistrikt.

Tvang bilen til å stoppe

Politiet var midt i vaktskiftet, og sendte ut det de hadde av patruljer - tre i tallet.

- Vi spredte oss ut i området, og etter en ganske kort stund observerte vi bilen. Raskt klarte vi å få den til å stoppe, uten at det ble skader på verken bil eller folk, sier Harang.

Biltyven viste seg å være en mann i 20-åra som nå er mistenkt for ruskjøring i tillegg til biltyveri. Han hadde heller ikke gyldig sertifikat.

Bra å få stoppet ham

Det tok mellom 15 og 20 minutter fra bilen ble stjålet til tyven var tatt, kan Harang slå fast.

- Hva kan man si om den oppklaringstida?

- Det er en helt grei oppklaringstid. Vi er veldig fornøyd med å ha stoppet mannen før han gjorde skade på seg selv eller andre.

- Og naboer er gode å ha?

- Det er i hvert fall sikkert. Vi kan ikke gjøre samfunnsoppdraget vårt skikkelig uten å ha folk der ute som har øyne og ører åpne. Og publikum er veldig flinke til å kontakte oss så snart de ser noe, enten det er i trafikken eller i nabolaget. Det er vi veldig glade for, sier Harang.