I hele vinter har det vært lite snø å finne i fjella og sen påske med temperaturer over ti grader hjelper ikke på. Likevel var det flere som hadde tatt seg turen til Strandafjellet på jakt etter snø og påskestemning.

- Den var faktisk veldig bra. Vi har railet og prøvd hoppene, men snøen er jo bløt og våt, meddeler Marte. Begge synes det trist at det har vært så lite snø i vinter.

- Det er uvant å ikke kunne stå så mye på brett i vinter sammenlignet med tidligere år, legger hun til.

Skiskole

Åtte år gamle Thomas Bjørli Skjong er også å finne i bakken der han tester ut alt han har lært på skiskolen.

- Jeg har prøvd slalåm en gang før. Da gikk det veldig fort og det var skummelt. Thomas var med på skiskolen som Strandafjellet arrangerte og skal prøve seg for første gang i en litt brattere bakke når smp.no møter han. Etter noen knall og fall svinger Thomas fint nedover og har funnet flyten. Med et fornøyd blikk stiller han seg i kø til skiheisen og er klar for å prøve enda en gang.

Siste skitur

Det er ikke tvil om at det var glissent med folk på fjellet sammenlignet med vanlig utfart 1. påskedag. De som hadde tatt seg turen opp i høyden var likevel godt fornøyde og nøt sola. To som koste seg i bakken for siste gang i sesongen var fem år gamle Timian Amdam Standal og pappa Steinar Standal.

- Vi måtte hit når det var så fint vær. Det er jo skikkelig påskestemning dette her, sier Steinar. Han forteller at de er på fjellet to ganger i uka til vanlig, men er frustrert over snømangelen.

- Det har vært en dårlig sesong. Timians to eldre søsken driver aktivt med langrenn, men de har ikke fått trent skikkelig i vinter. Jeg tenker dette blir siste dagen på fjellet denne sesongen, sier han. Timian er sjenert, men forteller litt blygt at han koser seg på fjellet og synes det er spennende å kjøre fort ned bakken i hockey-stil.