– Vi trodde vi hadde god klaring med termin den 11. april, smiler Tommas Brugrand og Karin Augusta Nogva som like før klokka fem i går morges ble foreldre til en liten gutt.

– Og bedre presang kunne vi vel ikke ha fått, sier de to. Som altså også har bursdag i dag.

Sjeldent

Verden er som kjent full av tilfeldigheter, og blant disse er at Tommas og Karin Augusta er født på samme dag. At de også får et barn på den samme datoen, må vel være et sammentreff av de sjeldne.

– Han skulle som sagt ha kommet for 11 dager siden, men denne karen hadde ikke hastverk, sier Karin Augusta som har født på termin to ganger tidligere.

De nybakte foreldrene hadde egentlig håpet at minstemann i familien kunne få sin helt egen bursdag, men de forsikrer at han skal bli hovedpersonen på denne spesielle datoen i april i årene som kommer.

Nummer fire

Men historien stopper ikke her. Når disse linjer leses, er det ikke usannsynlig at det har kommet et fjerde familiemedlem med fødselsdato 22.4.

– Stemmer det, ler Karin Augusta. Lillesøsteren min har gått over terminen, og der er det mye som tyder på at ting kan skje når som helst.

Hun kan altså oppleve å bli både mor og tante på sin egen bursdag.

Den lille gutten har foreløpig ikke fått noe navn, men det har ikke skortet på gode forslag.Noen mer aktuelle enn andre.

– Men det tror jeg vi venter litt med å si noe om til vi har bestemt oss, sier Tommas.

Hjemme på Fjelltun venter to storesøsken på 10 og 12 år, og spesielt tiåringen ser fram til at tida som lillebror er over, ifølge mamma Karin Augusta.

Rask fødsel

Selv om det minste av gårsdagens bursdagsbarn brukte noen dager ekstra på å møte verden, fikk han plutselig hastverk da det endelig skjedde.

– Fødselen var i gang rundt klokka tre om natta, og et par timer etterpå var han her. Alt gikk helt fint.

– Og jeg husket alt jeg hadde lært på forhånd, forteller en stolt Tommas som har blitt pappa for første gang.

– Og det er jo noen år siden sist jeg hadde baby også, så det føles nesten som å begynne helt på nytt igjen med bleieskift og alt som hører med, sier Karin Augusta.

Bursdagsfeiring hadde det ikke blitt tid til ennå da Sunnmørsposten var på visitt tirsdag formiddag, men de to eldste jubilantene regnet med at det kom til å bli en smule markering for alle tre litt seinere på dagen.

– Og som sagt: Heretter skal vi sørge for at det blir familiens minste som skal stå i begivenhetenes sentrum den 22. april, sier Karin Augusta Nogva og Tommas Brugrand.

<strong>minstemann:</strong> – Her er jeg! Foreløpig ute navn, men med vitale mål på 4.270 gram og 52 centimeter. Foto: Bjørn Vatne
<strong>bursdagsbarna:</strong> Tommas Brugrand og Karin Augusta Nogva med sin helt nyfødte sønn–alle tre med fødselsdato 22. april Foto: Bjørn Vatne