Mens langrennsløperne blir flere ved skolen må skolen slå fast at tilbudet til lovende alpinister nå blir lagt ned.

– Det er leit å slå fast at vi må legge ned alpinlinja. For vi har hatt to meget dyktige trenere på denne linja; Erik Skaslien i de fire første skoleår, og nå Kai Grønningsæter dette skoleåret. De har begge gjort en utmerket jobb, men vi har aldri maktet å få et tilstrekkelig antall elever på linja, sier Jon Hjortdal.

Han har vært rektor ved Stranda skigymnas siden 2008 og beklager at et tilbud de har kjempet for å beholde nå forsvinner.

– Det er ingen syndebukker å skylde på. Vi må alle ta et delt ansvar for at vi ikke har lykkes å rekruttere nok elever. Kommende skoleår var det bare en av de elevene som går på alpinlinja som ville fortsette. Og nye søkere er det også så tynt med at det ikke var forsvarlig å fortsette, sier Hjortdal.

Beklager

Marianne Nakken i Møre og Romsdal skikrets beklager at tilbudet forsvinner.

– Det er sjølsagt veldig leit at unge og lovende alpinister i kretsen ikke får sjansen til å utvikle seg videre på Stranda. Vi i kretsen har forsøkt å oppfordre løpere til å søke, men vi kan ikke tvinge ungdommer til å fortsette med alpint. For det er i overgangen til videregående skole at mange slutter, sier Marianne Nakken.

Og vet utmerket at det er veldig ressurskrevende å være såkalt FIS-løpe, for løperen sjøl og foreldrene.

– Tror du at alpintilbudet kommer tilbake på Stranda en gang i framtida?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Det blir veldig vanskelig å få med fylkeskommunen til å støtte et slikt tilbud nå som det forsvinner, sier Nakken. For det var en kamp om å beholde alpinistene ved Stranda videregåande skule foran dette skoleåret.

<strong>skryt:</strong> Magnus Mork skryter av trener Kai Grønningsæter (bildet) på skigymnaset, men 17-åringen velger nå å trappe ned. FOTO: JARLE MORDAL Foto: JARLE MORDAL