Sunnmøre politidistrikt bekrefter at de har løslatt mannen som i påsken ble pågrepet og varetektsfengslet etter en siktelse som omfatter straffeloven § 219 - vold i nære relasjoner.

- Mannen som er ansatt i Den norske Kirke ble løslatt fra varetektsfengsling onsdag 30. april, fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, skriver Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

Sunnmøre politidistrikt opprettholder imidlertid siktelsen, og saken etterforskes videre.

- Av hensyn til den videre etterforskningen vil politiet fortsatt ikke kommentere saken nærmere, heter det i pressemeldingen.

Kommenterer ikke avhørene

Prestens forsvarer, John M. Hammervoll, er kortfattet i sine uttalelser til pressen onsdag.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, og jeg kommenterer ikke hva som har kommet fram i avhør.

Hammervoll ønsker ikke å kommentere detaljer rundt de forhold presten er anklaget for. VG skriver at siktedes kone skal ha fortalt om ekteskapsproblemer og utøvd vold i avhør med politiet.

- Dette ønsker jeg som sagt ikke kommentere, og jeg ber om forståelse for det. Spekulasjoner i denne typer saker bør alle holde seg for gode til, da skadevirkninger kan bli omfattende for flere personer i dette, sier Hammervoll til smp.no.

Samtykket til fengsling

Lørdag 19. april ble mannen i Sunnmøre tingrett varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll. Presten hadde i forkant samtykket til fengslingen av hensyn til familien, og for at politiet skal få tid til å belyse saken.

- Vi var enig i en varetektsfengsling. Dersom politiet om 14 dager ber om en forlengning så må vi da vurdere om situasjonen har endret seg og eventuelt bestride videre fengsling. Jeg vil påpeke at samarbeide med politi og tingrett er godt, sa forsvareren for halvannen uke siden.

Nå har presten og hans forsvarer motsatt seg videre varetektsfengsling.

- Ja, vi har motsatt oss dette, og vår klient er begjært løslatt før den varetekt vi har samtykket til går ut. Han er som kjent nå sluppet ut, og det taler for seg selv, kommenterer Hammervoll onsdag ettermiddag.

Forsvarer John M. Hammervoll.