I løpet av de nærmeste to ukene dukker det opp et nytt fritidstilbud midt i indre havn i Ålesund. I de gamle lokalene til Sykkelspesialisten skal Coastal Odyssey starte utleie av havkajakker, på alt fra time- til ukebasis.

Innehaver Jonathan Bendiksen er opprinnelig fra Canada, og har drevet kajakkutleie i Norge siden 1998.

Nå utvider han altså til Ålesund. Forskjellen er at han her også sikter seg inn mot den jevne ålesunder.

– Dette er jo et perfekt lokale. Fra kjelleren kan vi bære båtene rett ut i Brosundet, sier Bendiksen.

Padling for alle

I padlesenteret kan man få tips om gode padleturer, låne kart, og få sikkerhetsinstrukser.

Butikken skal drives av Axel Herrera, som er kajakkguide. På vinteren jobber han i Mexico, på sommeren på Nordvestlandet.

– Folk med alle nivå av erfaring kan ha glede av å leie kajakk. Om man bare skal padle seg en times tur langs land, trenger man egentlig bare en enkel opplæring. Vil folk legge ut på lengre turer bør de nok ha brukt en kajakk før, men vi kan hjelpe til med å finne egnede reisemål, sier han.

Det skal også bli guidede turer hver dag i sommer, med oppstart midt i juni. Bendiksen ønsker å skape liv og røre i sentrum.

– Vi kommer også til å ha en liten smoothiebar her, og leie ut brett for stand up-padling, noe som er en veldig fin måte å komme seg ut på vannet – og god trening, sier han.

I padlesenteret vil de også ha eget kjøkken som kan tilberede mat til folk som skal på utflukt.

– Alex er nemlig også en glimrende kokk, skryter Bendiksen.

Cruisegjester

På sørsida av byen skal Coastal Odyssey ha en flåte av kajakker rettet mot cruisegjester. Bendiksen er glad for godt samarbeid med Ålesund havnevesen.

– Hadde ikke de vært så samarbeidsvillige, ville dette aldri latt seg gjøre, sier han.

– Er dere bekymret for båttrafikken gjennom Ålesundet?

– Ikke i det hele tatt. Båtførere i Ålesund oppfører seg svært pent i havna her.

– Og hva med været?

– Det er ingen hindring. Litt bølger gjør det bare mer moro, sier Bendiksen og Herrera, som likevel forsikrer om at de ikke vil sende noen på havet hvis ikke forholdene tillater det.

Jonathan Bendiksen er svært fornøyd med å ha skaffet et lokale med direkte utgang til Brosundet. Nå er snekkere i full sving med å lage padlesener i de gamle lokalene til Sykkelspesialisten.