Fikk heder Prisvinnere, diplommotakere og juryen for netthodeprisene 2014. Fra venstre: Tormod Utne (Sunnmørsposten), Ola Strømman, Inge Thorud og Eugene Brandal Laran (Dagbladet), Nareas Sae-Khow (NRK P3dokumentar), Tove Knutsen (Bergens Tidende) og jurymedlemmene Dan Kåre Engebretsen, Tone Libråten og Reidun Kjelling Nybø. TV2 fikk også hederlig omtale, men var ikke til stede da bildet ble tatt.
(Foto: Morten Karlsen, Nettavisen)

Fikk heder Prisvinnere, diplommotakere og juryen for netthodeprisene 2014. Fra venstre: Tormod Utne (Sunnmørsposten), Ola Strømman, Inge Thorud og Eugene Brandal Laran (Dagbladet), Nareas Sae-Khow (NRK P3dokumentar), Tove Knutsen (Bergens Tidende) og jurymedlemmene Dan Kåre Engebretsen, Tone Libråten og Reidun Kjelling Nybø. TV2 fikk også hederlig omtale, men var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Morten Karlsen, Nettavisen

Sunnmørsposten hedret for nettjournalistikk

Konkurrerte med NRK og TV 2 om årets nettsak.

Sunnmørsposten fikk diplom og hederlig omtale under NONA14-konferansen (The Norwegian Online News Organisation) i Oslo onsdag ettermiddag.

Nettprosjektet «Rush i Ålesund» gikk til finalen i klassen for redaksjoner under 50 ansatte, der NRK P3DOKUMENTAR til slutt stakk av med seieren.

I tillegg til Sunnmørsposten, fikk også tv2.no heder for sitt «Bom-o-meter».


Smp.no beste lokale nettsted

Sunnmørsposten kåret til årets lokale nettsted for "dynamisk nyhetsformidling på annerledes og god måte", mener juryen i Nordiske Mediedager.

I juryens begrunnelse for å gi hederlig omtale til Sunnmørsposten, heter det at «Dette er journalistikk som tar det lokale på kornet, og det må gjøres digitalt. Dette funker ikke på noen annen måte. Det at avisen da velger å bruke så mye tid og krefter på et prosjekt som dette, vitner om at de tør å satse. Det er ikke stor og viktig journalistikk, men det er en snakkis for en lokalavis som er superlokal. Vitner om overskudd lokalt, og det bør verdsettes.»

- Ett av jurymedlemmene sa om smp.nos prosjekt at «Det her er veldig snacksy og helt etter mitt hjerte for å kombinere ulike medier. Det er også et godt grep for å registrere et godt poeng», uttalte NONA-leder Ingeborg Volan da Sunnmørspostens Tormod Utne mottok hedersprisen på vegne av avisa.


Fekk pris for dette bildet

Sunnmørspostens Rush-prosjekt og dekning av Aksla-saka fekk óg prisar då Polaris Media heidra eigne redaksjonar.

Juryen besto av Tone Libråten (NRK), René Svendsen (Fredriksstad Blad), Reidun Kjelling Nybø (Norsk redaktørforening) og Dan Kåre Engebretsen (VG).

I klassen for redaksjoner over 50 ansatte, vant bt.no for «Jannes historie», mens «Null CTRL» og «To Russia with Love» (Dagbladet.no) fikk hederlig omtale.


Pris til Sunnmørspostens rushtids-test

Best i klassen «Storytelling» under Nordic Data Journalism Awards.

Årets netthode 2014 ble Inge Thorud, utviklingssjef i DB Medielab.

Les mer om kåringen her (ekstern lenke)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Klikk på bildet og opplev det på nytt

Klikk på bildet og opplev det på nytt "Rush i Ålesund" testet hvordan rushtrafikken egentlig var i byen, og gjenskapte det ved bruk av animasjon, video og bilder. Foto: smp.no

Leses nå
 

Forsiden nå:

På overnattingstur ved Eltrane

Såg mystisk fenomen

Båt kjørte opp på skjær

En fritidsbåt har lørdag kveld kjørt opp på et skjær i Borgundfjorden.

1.000 opplevde fartsshow

Med kring tusen tilskodarar var det reine folkevandringa til dragrace-showet på Mosflata laurdag.

Trekker seg fra VM

Ro-VM starter søndag uten ålesunderen.

Damene tapte, karane vann

HERØYHALLEN: Herrelaget slo tilbake etter ein sløv første omgang og knuste Bergen Vest. Også damelaget tok tak etter pause, men dei heldt ikkje heilt inn.

Suksess med sjeldan sauerase

Sauepels-handlaren i Syvde

– Lidenskapen min for kombinasjonen pelssau og gjetarhund kjem aldri til å ta slutt, seier Atle Arnesen (63) i Syvde.