Statsministeren har forståelse for at et trasevalg som dette fører til at noen blir fornøyde mens andre blir misfornøyde.

Men hun kommer med en klar advarsel til dem som ønsker å fortsette kampen for at midtre linje skal bli valgt som trase for E39.– Det er selvfølgelig fritt frem for folk å slåss for å endre et standpunkt. Men regjeringen har gjort et valg, og en fortsatt strid om dette utsetter bare prosjektene med det som resultat at hele utbyggingen tar lengre tid, sier Solberg.

Les kommentar: «Er ikkje sikra ein einaste meter ny veg»

Vanskelig valg

Les alt om E39-valget her

Vurderer framskynding av Møreaksen

Hun viser til at en i Hordaland hadde noe av den samme debatten som i Nordfjord. Det gjaldt to alternative kryssinger av Bjørnafjorden.– Det er ikke rett fram å ta slike valg. Den forrige regjeringen maktet ikke å ta valget. Vi har nå gjort det slik at en kan komme i gang med det arbeidet som må gjøres fram mot at det skal tas en beslutning om bygging.Når den beslutningen kommer kan hun ikke si noe om nå.– Den forrige regjeringen hadde et 20 års perspektiv på å ferdigstille hele E39. Vi har samme tidsperspektivet, men vi har sagt at vi ser på muligheten til å framskynde prosjekter. Det gjelder krysningen av Bjørnafjorden og Møreaksen, påpeker Erna Solberg.