Herd var skuffet etter forrige helgs bortetap. Tilbake i Ålesund er kun seier godt nok for Herd, men hovedtrener Amund Skiri får ikke muligheten til å revansjere forrige helgs tap.

Thomas Pedersen, som ikke svarte på Sunnmørspostens henvendelser i går, blir mannen som skal lede Herd i den svært viktige bunnkampen mot tabelljumbo Rosenborg 2, som noe overraskende står uten en eneste seier i årets sesong.

– Det er en kamp vi bør vinne. At Amund ikke er på sidelinjen, skal ikke ha noe å si. Thomas har ledet laget mange ganger før, så det er jeg overhodet ikke bekymret for, sier Herds sportslige leder, Eirik Hoseth.

Følg Herd - Rosenborg DIREKTE kl. 16

Må vinne

Herd kjemper i nedre del av tabellen.

– Det blir en tøff kamp mot RBK 2 også. Det er en sekspoengskamp som vi bør vinne. Det kan gi oss en etterlengtet luke til Rosenborg, sier Herd-spiller Eirik Dalhus.

Herd har scoret færrest mål av samtlige i sin avdeling.

– Vi har hatt for dårlig uttelling foran mål. Vi er egentlig for dårlige i begge boksene. Om vi får på plass dette kan det bli bra, sier Dalhus, som må stå over kampen grunnet en ankelskade.

I neste hjemmekamp venter nok et bunnoppgjør mot Rødde.

– Disse kampene blir ekstremt viktig. Hvis vi taper mot bunnlagene, blir det en tøff høstsesong, tror han.

<strong>borte:</strong> Kursansvarlig Reidar Vågnes tar hånd om Herd-trener Amund Skiri og Fortuna-trener Magne Elde under trenerkurset i Porsgrunn denne helgen. Dermed må assistentene Thomas Pedersen og Kjell-Inge Gjesdal ta ansvar i dagens kamper. Foto: Vegard Eikrem Foto: Vegard Eikrem