En mann i 40-åra er bekrefta omkommet etter ei båtulykke i Borgundfjorden, opplyser politiet. En fritidsbåt på 24 fot, kolliderte med en slepebåt.

Personen i fritidsbåten ble kasta i vannet og var bevisstløs da han ble frakta til sjukehus. Denne personen er nå bekreftet omkommet.

Kenneth Sætre, operasjonsleder ved operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt, opplyser til smp.no at det er altfor tidlig å si noe om hva som eksakt har skjedd.

-I dag har vårt fokus vært på å forsøke å redde liv, sier Sætre.

Politiet vil undersøke og etterforske ulykka videre. Hvorvidt havarikommisjonen blir kobla inn i saka, er usikkert.

Kollisjon

Politiet opplyser til smp.no klokka 18.52 at søket er avslutta i Borgundfjorden. Politiet bekrefter at det er én person som er sendt til sjukehus etter ulukka.

Ifølge politiet er det en båt på 24 fot som har krasja inn i en slepebåt. De kan ikke si noe mer om hva som har skjedd på nåværende tidspunkt.

Søk

Ifølge en nabo til ulykkesstedet, Jostein Hjellen, kan han observere en seilbåt, redningsskøyte, politibåt og en småbåt til på og ved ulykkesstedet. Dette forteller han til smp.no klokka 18.15.

-Det kan dessverre se ut til at de søker etter flere i området, opplyser Hjellen.

Dramatisk

Nødetatene er på stedet, opplyser politiet klokka 17.10.

En nabo, som bor bare to-tre hundre meter fra ulykkesstedet, forteller til smp.no at han og familien så kollisjonen fra verandaen på Vågneset.

-Det så ganske dramatisk ut fra her vi satt, forteller Jostein Hjellen.

Etter det Hjellen kunne se, er det en rundt 20 fots båt og en slepebåt som har kollidert.

Én person

Én person er tatt opp av vannet. Vedkommende blir frakta til sjukehus. Skadeomfanget er usikkert. Det ble foretatt overflatesøk rundt ulykkesstedet, opplyser politiet.

Alle nødetatene rykket ut til båtulykken. Foto: Torbjørn Eidhammer
To båter kolliderte i Borgundfjorden fredag ettermiddag. Foto: Liv Kristin Dyb