At det er sydenvarme på Sunnmøre mandag har nok de fleste fått med seg, men at det er vindstille og 27 grader på Vigra er noe utenom det vanlige.

- Slik som det ser ut nå ligger temperaturen på Vigra på 27,2 grader, forteller vakthavende meteorolog Kjersti Opstad Strand til smp.no klokka 13.30 mandag. Hun forteller at Vigra kan slå varmerekorden på månedsmiddel fra 2003.

Se sommerbildene fra øyene i karusellen øverst!

Nyter sola

Smp.no har besøkt flere strender i Giske kommune og mange er ute for å nyte det kortreiste sydenlivet.

- Det er kjempedeilig. Nå koser vi oss virkelig på stranden, forteller Heidi Mathisen, som slikker sol sammen med Janniche Helland i strandkanten på Giske.

- Været er nydelig og jeg må innrømme at det er uvant med sydenfølelse i Ålesund, smiler hun. Mathisen og Helland har tatt turen fra Hatlane for å teste ut badestranden på Giske.

- Vi tenkte å prøve noe nytt i dag. Vanligvis bruker vi å bade på stranden nede ved Prinsen camping, men dette er virkelig noe annet, sier Mathisen mens hun tar et overblikk over den hvite sandstranden.

Tåke

Om Vigra tar varmerekord i månedlig gjennomsnittstemperatur er likevel ikke sikkert. Tirsdag kveld kommer nemlig tåken og med dette vil temperaturene falle.

- Fra tirsdag kveld er det mulighet for tåke, noe som gjør at også temperaturene vil falle, forteller Opstad Strand. Hun legger til at temperaturene ikke vil overstige tjue grader og det vil bli fare for regn.

- Høytrykket svekkes og det vil bli periodevis fare for regn. Derfor anbefaler jeg alle å komme seg ut og nyte fineværet i dag.

Hvor varmt er det der du befinner deg? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under!

Hanne Glørstad (nærmest) og Vilde Glørstad nyter badevannet med mamma Bente Glørstad (til venstre) Foto: Staale Wattø