En ansatt i Volstad-rederiet i Ålesund har pådratt seg arbeidsgiverens vrede etter å ha lagt ut en video der han hopper fra toppen av en supplybåt.

Det drøyt tre minutter lange opptaket var inntil mandag kveld offentlig tilgjengelig på vedkommende sin private Facebook-profil.

Etter at smp.no tok kontakt med rederiet, ble klippet gjort utilgjengelig i løpet av kort tid.

Følg smp.no på Facebook

Utfordret andre

Klippet viser hvordan mannen klatrer over rekka og hopper fra ett av de øverste dekkene på supplybåten. Han forteller på opptaket at de har målt høyden til 20 meter.

En kollega av mannen står for filmingen, og flere andre av mannskapet er åpenbart klar over hva som foregår.

Det hele innledes med at han utfordrer flere andre personer til å hoppe fra minst like stor høyde - hvis ikke skal de skylde ham en øl.

Rederiet reagerer

HMS-ansvarlig Haldor Sæther i Volstad Shipping er klar på at slik opptreden er uakseptabel.

Videoen ble lagt ut den 20. juli i nærheten av Stavanger-området.

Flere av personene som kommenterer videoen, kritiserer mannen for det vågale stuntet, mens andre synes det er tøft gjort.

Vil få etterspill

Sæther opplyser at rederiet vil «foreta nødvendige reaksjoner» etter det som har skjedd. Han vil imidlertid ikke gå nærmere inn på hva det innebærer og henviser til at det er en personalsak.

Han legger imidlertid til at rederiet på et møte seinest tirsdag har gitt beskjed til alle sine fartøy at slik oppførsel og publisering ikke er akseptert.

Sæther opplyser også at mannen som foretok stuntet, har beklaget overfor rederiet det som skjedde. I ettertid innser han at både selve hoppet og oppfordringen om at andre skal gjenta bedriften, var dumt og lite gjennomtenkt.

Smp.no har vært i kontakt med vedkommende, men han har ikke ønsket å uttale seg om stuntet.