Søndag hadde Ålesund Unge Høyre et ekstraordinært styremøte der Tonje Fylling Haugen ble valgt som ny leder.

Tidligere leder Sunniva Bøstrand måtte gå av ettersom hun flytter til København for å studere.

– Jeg tar over etter en svært dyktig politiker, men håper og tror at jeg kan fylle skoene hennes. Det føles bra å bli valgt som leder, og jeg setter pris på den tilliten jeg har fått av styret, sier Tonje.

Ikke skummelt.

Den nyvalgte lederen forteller at hun ønsker å gjøre politikken mer folkelig og utbredt blant ungdom.

– Mange sitter nok inne med den oppfatningen at det er skummelt å melde seg inn i et parti. Det ønsker jeg å gjøre noe med. Jeg håper at terskelen for å komme på et politisk møte blir lavere, sier hun og legger til at vanlige medlemmer ikke må sitte inne med mye kunnskap på forhånd.

– Man lærer mye underveis og det er absolutt ingen krav til politisk kunnskap, mener hun.

Flere medlemmer.

Nå håper Tonje å kunne rekruttere flere medlemmer til statsministerens ungdomsparti i Ålesund.

– Det er lenge siden medlemstallet har vært så lavt som 52. Derfor skal vi arbeide aktivt med å få flere til å engasjere seg. I tillegg satser vi stort fram mot valgkampen.

Engasjert.

Tonje meldte seg inn i Unge Høyre under valgkampen i fjor.

– Det er det beste jeg noen gang har gjort og jeg angrer på at jeg ikke gjorde det før. Man går glipp av svært mye ved å ikke engasjere seg politisk, hevder hun.

Blant annet i skolen har hun en fordel i flere fag med sin kunnskap og formidlingsevne.

– Jeg har jo alltid vært en person som engasjerer meg og tar tak dersom noe er slik jeg ikke ønsker. Jeg klarer i alle fall ikke å sitte å se på. Derfor fant jeg ut at jeg ville melde meg inn i et politisk parti. Høyres verdier appellerte mest til følelsene mine, derfor ble det blått, forteller hun og avslutter med at hun vil oppfordre andre ungdommer til å engasjere seg politisk.