Ålesund FK Blå, som er gutter 13 år 7-er, har vunnet alle sine kamper i årets Norway Cup. Torsdag ettermiddag/kveld sendte de Herd på hodet ut da de vant 2-0 i kvartfinalen.

Leda 1-0

I semifinalen knappe tre og en halv time senere, klokka 21.10, møtte de rumenske Pro Junior Cluj og tapte 3-1. Det var særlig bittert for de oransje og blå som leda 1-0 mot et sterkt rumensk lag.

– Vi hadde dem på gaffelen helt til slutten, men det holdt dessverre ikke helt inn, sier Richard Nærø som lot seg imponere av de ni spillerne som møtte «et busslass» med Pro Junior Cluj.

– Men tredjeplass i Norway Cup er ikke så verst, medgir han på vegne av gutta.

Til finale og semi

Også Spjelkavik, her jenter 13 år 7-er, spilte om finaleplass torsdag kveld. De avanserte til seminfinale i B-sluttspillet etter 3-1 mot Træff torsdag ettermiddag. Motstander Blåmann IL er hjemmehørende i Tromsø. Spjelkavik vant 4-0 og spiller finale mot Lillehammer 10.30 fredag.

I A-sluttspillet 7-er for J14 ble det seier for Åheim over Herd i den ene kvartfinalen i kveld. Laget fra Vanylven vant 3-1 og gikk videre til semifinale. Der møter de Charlottenlund. I det samme sluttspillet ble Blindheim slått ut etter tap 1-2 mot Syril IL.

Hareid slo Arsenal

Hareids G16 lag er klare for semifinale etter de slo russiske Arsenal 4-2 i kvartfinalen i A-sluttspillet i 7-er.

- Ajajaj, dette var bare helt fantastisk. Jeg er utrolig stolt, sier lagets trener Benjamin Slettebakk til Vikebladet.

Hareid møter Syril i semifianalen i morgen tidlig klokken 09.55.

Lokal firer

Hødd 2, Eid, Herd 1 og Sykkylven var i aksjon i hver sin kvartfinale i A-sluttspillet 7-er for J16 torsdag kveld og hadde muligheten til å sørge for to lokale semifinaler fredag morgen. Eid og Hødd 2 sikret avansement med henholdsvis 2-1 mot Odda FK og 4-1 mot Løten.

Det samme gjorde Herd 1 med seier 1-0 over Kjøkkelvik, mens Sykkylven måtte gi tapt på straffer mot Huringen.

Eid og Hødd 2 møtes i den ene semifinalen mens Herd 1 møter Huringen.

Stortap for J19

To lag kjempet også om semifinaleplass i A-sluttspillet 7-er for J19. Larsnes IL fikk det vel tøft mot Sandviken/Varegg og tapte hele 0-6. Herd spilte 0-0 mot Åsane, og siden kampen var blant de siste som ble satt i gang, ble ekstraomgangene utsatt til fredag morgen. Kampen fortsettes 08.30.

Er du på Ekebergsletta?

Aalesunds G13-lag 7-er Foto: Richard Nærø
Aalesunds G13-lag 7-er Foto: Richard Nærø