Dagen-redaktør frykter KrF kan forsvinne fra rikspolitikken

Redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Dagen omtaler stortingsvalget som en «nær døden-opplevelse» for KrF. Han er redd partiet blir utradert.

Kristelig folkeparti endte med en oppslutning på 4,2 prosent og klarte dermed bare så vidt å havne over sperregrensen. Årets valg er det dårligste for partiet siden 1936, og de tapte oppslutning i samtlige fylker. For fire år siden hadde de 5,6 prosent.

Når Erna ommøblerer regjeringen

Klart for flytting av Sylvi?

Blir Sylvi Listhaug flytta bort fra jobben som innvandrings- og integreringsminister for å skape husfred med KrF og Venstre. Flere peker på muligheten.

Valglunsj på Sunnmørsposten:

Møt Sylvi Listhaug «dagen derpå»

Vi inviterte Sylvi Listhaug (Frp), Marianne Synnes (H), Steinar Reiten (KrF) og Anne Kristin Bryne (Ap) til lunsj og oppdatering dagen etter valget.


– Det er et katastrofevalg for KrF. Balansegangen på sperregrensen var en «nær døden-opplevelse» for partiet, sier redaktør Vebjørn Selbekk i Dagen til NRK.

Avisen hans har rundt 30.000 lesere, som vanligvis har vært blant KrFs trofaste velgere. I årets valg fikk KrF til sammen vel 122.600 stemmer.

Steinar Reiten (KrF)

– Valgresultatet er frustrerende

Steinar Reiten fra KrF kom inn på tinget med et nødskrik. Han mener partiet hans har tatt støyten for de store.


– Jeg tror i stor grad det er borgerlig innstilte kristne velgere som har sviktet KrF. Ingen meningsmålinger tydet på at deres regjeringsalternativ, med Høyre, Venstre og KrF, hadde noe som helst realisme i seg. Da handlet debatten om hvor KrF sto i regjeringsspørsmålet, sier Selbekk.

Redaktøren mener at stortingsvalget i 2021 blir et være eller ikke-være for KrF og frykter at partiet forsvinne helt fra rikspolitikken dersom nedgangen fortsetter.

Ifølge en beregning gjort for Dagen tirsdag ettermiddag var KrF bare 5.600 stemmer over sperregrensen. Det beste fylket for partiet var Vest-Agder, der de fikk 12,6 prosent av stemmene og to representanter på Stortinget

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Inviterer til åpent møte i kveld

Alt du vil vite om bad og heis

Sammenstøt på Moa

Sammenstøt mellom vogntog og personbil har førte til trafikkaos på Moa.

Veg stengt for tunge kjøretøy:

Vogntog har køyrd utfor vegen

NTNU vurderer mannspoeng på kvinnedominerte fag

NTNU i Trondheim har lenge brukt kvinnepoeng for å få kvinner til å studere teknologi. Nå vil ledelsen ha mannspoeng på kvinnedominerte fag.