Fylkesmannen i Møre og Romsdal åpner tilsynssak for å undersøke om en helsearbeider har hatt et seksuelt forhold til en pasient i Haram kommune.

Bakgrunnen er en bekymringsmelding fra kommunen.

– I henvendelsen opplyses det om at et enkelthelsepersonell ansatt i kommunen skal ha hatt et seksuelt forhold til en pasient. Forholdet skal angivelig ligge noe tilbake i tid. Fylkesmannen ser alvorlig på innholdet i henvendelsen og har opprettet en tilsynssak for å undersøke saken nærmere, opplyser assisterende fylkeslege Cato Innerdal overfor smp.no.

I et brev ber fylkeslegen om at kommunen gir en beskrivelse av hendelsesforløpet i saken. Samtidig ber de om en vurdering av forholdet fra den aktuelle ansatte, om denne ønsker å bidra med dette.

Les flere nyheter fra Nordre på smp.no

Fylkeslegen ber også om en redegjørelse fra virksomhetsleder om hvordan saken er håndtert og bakgrunnen for dette. De ber samtidig om at kommunen redegjør for hvilke rutiner de har for varsle tilsynsmyndigheter ved forhold som gjelder risiko for pasientrisikoen. Frist for tilbakemelding er satt til 10. juni.