Det er forretningspartnerne Per Tore Rekdal og Terje Vestnes som sammen med Frank Robert Wenaas har stått som eiere av selskapene.

Butikkene på Helland i Vestnes sentrum, har på det meste hatt fem-seks årsverk til sammen, mens det mot slutten bare var et par årsverk igjen.

Rekdal sier det særlig er konkurransen fra Moa som gjør seg gjeldende.

– Sviktende salg er hovedårsaken. Det er hovedsakelig Ålesund som er konkurrenten for Vestnes, og vi kan nesten gå inn i regnskapet å se hvordan åpninger av større konkurrenter på Moa, påvirker oss direkte, forteller han til smp.no.

– Tøffere for småbutikker

– Det blir tøffere og tøffere å drive småbutikker i utkantene, noe som har vært en trend over flere år. Og med det Moa som skal bli større, regner vi med at situasjonen ikke blir bedre, sier Rekdal.

Samtidig er netthandelen en økende utfordring, særlig når det gjelder sportssalg: – Vi vet at folk ofte går i butikken for å prøve, også går de til en nettbutikk og bestiller varen fraktfritt hjem etterpå.

Tettstedet har imidlertid fortsatt både sportsbutikk og malebutikk etter konkursene.

(saken fortsetter under)

Utsalg av varer

Romsdal tingrett åpnet konkurs i begge butikkene den 16. november, og det er satt i gang utsalg av varelageret i regi av Sparebanken Møre.

Bostyrer er advokat Erik Wexels Wold og første skiftesamling for begge konkurssakene er 11. januar neste år. Frist for å melde inn krav til boet er satt til 21. desember.

Ved konkursåpningen var det gjeld på rundt 700.000 kroner i hvert av selskapene. Wold opplyser at det er noe utestående lønn, men at dette blir søkt dekt av lønnsgarantifond.

Fallende omsetning

Etter 2010 har omsetningen i Vestnes Jern & Farge holdt seg over tre millioner, men ble halvert til rundt halvannen millioner i 2015. Drifta har gått med underskudd tre av de fire siste årene, noe som har ført til at egenkapitalen havnet mer eller mindre i null ved utgangen av 2015.

I årene før 2013 lå omsetningen for Vestnes Sport på drøyt 2,5 millioner kroner. Etter har det gått bratt nedover og i 2015 endte omsetningen på under én million kroner. Drifta i disse årene har stort sett gått i balanse, og det var ved utgangen av 2015 et par hundre tusen kroner i egenkapital igjen i selskapet.

Les flere nyheter fra Nordre på smp.no