– Vi ønsker en praktisk tilnærming til prosjektet og vil unngå unødvendig byråkrati. Det har vært for mye fram og tilbake når det gjelder dette prosjektet, sier statssekretær Jon Georg Dale (Frp) til Sunnmørsposten.

Sjokkbølger

Det skapte sjokkbølger da Statens vegvesen for en tid tilbake i et brev sådde tvil om finansieringen av Nordøyvegen og at det ikke var aktuelt å starte KS2-prosessen basert på foreliggende fylkestingsvedtak.

Følg smp.no på Facebook

I et brev til Møre og Romsdal fylkeskommune skriver statssekretær Jon Georg Dale at kvalitetssikringen normalt foregår i to etapper, der fylkeskommunen skal stå for kvalitetssikringen av utbyggingsprosjektet, mens staten skal kvalitetssikre inntektssiden.

Ber om raskt svar

Statssekretæren mener denne fordelingen framstår som unødvendig arbeidskrevende når det gjelder Nordøyvegen.

Les flere nyheter fra Nordre på smp.no

Han ber fylkeskommunen snarest mulig svare på om staten kan gjennomføre KS2 for fylkeskommunen. I så fall vil staten benytte seg av rammeavtaler de har for slike prosjekt og at KS2 gjennomføres av samme konsulent.

Sve: – Ørkenvandring over

– Dette har politikerne i Møre og Romsdal ønsket hele tiden. Jeg tar det derfor for gitt at administrasjonen svarer positivt på utspillet så snart som mulig, sier lederen i samferdselsutvalget, Oddbjørn Vatne til Sunnmørsposten.

Vegpolitiker Frank Sve har deltatt i kulissene når det gjelder den vendingen som saken nå har tatt.

– Nordøyvegen har vært ute i en ørkenvandring som nå er over. Det viser at denne regjeringen gjør det den har sagt den skal gjøre, sier Frank Sve.

<strong>Roser:</strong> Lederen i samferdselsutvalget, Oddbjørn Vatne (sp), er fornøyd med statssekretæren.
<strong>Ørkenvandring:</strong> Frank Sve (Frp) er glad for at hans partifelle wstatssekretæren rydder opp.