Politiet har videoopptak som viser en mann følge den savnede Gabrielius Bumbulis inn i en ventende bil, melder NRK Møre og Romsdal tirsdag ettermiddag.

Dette gjør at politiet nå er sikre på at de står overfor en bortføring.

– Vi sitter på et videoopptak fra Moldehallen der vi ser at en mann fører den sju år gamle gutten ut av bygningen. Videre har vitner sett at gutten deretter ble ført inn i en mørkegrønn eldre stasjonsvogn. Ifølge vitner skal enda en person ha oppholdt seg i bilen, sier pressetalsmann for politiet Alf Stormo til kanalen.

Les flere nyheter fra Nordre på smp.no

Vitne har fortalt at sjuåringen ikke viste tegn til å gjøre motstand.

De ber derfor om tips fra personer som kan ha observert en mørkegrønn stasjonsvogn i området ved 16-tiden mandag.

Stormo legger til at politiet ikke er spesielt fokusert på faren til gutten, og påpeker at han ikke er hovedmistenkt i saken.

Leiteaksjonen etter gutten som forsvant under et besøk i bowlinghallen i Molde mandag, er avslutta og ikke planlagt igangsatt igjen.

Siste spor

Det var barnevernet som meldte gutten savnet. Det siste offisielle sporet politiet har er overvåkningsvideoen fra Moldehallen, får smp.no opplyst fra pressetalsmann Alf Stormo i politiet.

- Det jobbes på bred front. Jeg kan ikke kommentere tipsene som har kommet inn av hensyn til etterforskningen, sier Stormo.

Moren til barnet ønsket ikke tirsdag å la seg avhøre av politiet. Hun har status som vitne. Det jobbes med etterretning også i Litauen via Kripos.

- Vi holder alle muligheter åpne. Både at gutten kan være i Norge, eller utenfor landets grenser, sier Stormo.

Stormo ønsker ikke kommentere hvorfor moren ikke vil la seg avhøre.

- Vi prøver å få tak i familiemedlemmer på bredt grunnlag, sier pressetalsmannen.

Funnet

Oppdatert kl.18: Politiet melder at gutten er funnet i god behold!