Utmerkelsen var en av totalt fire priser som ble delt ut under en seremoni for avgangselevene ved Madla-leiren utenfor Stavanger fredag.

– Det er basert på karakteren i idrettsfaget, resultater fra 3000 meter, styrketester og orienteringsløp. I tillegg må vi kunne en del teori om idrett, forteller Elin.

Stjerneresultater

Haram-kvinna forteller at hun er vant med å være aktiv, og har bakgrunn både som militærpoliti og fra idrettslinja ved latinskolen i Ålesund.

I tillegg til at hun fikk beste karakter i selve faget, gjorde Elin det skarpest både på marsjmerket og infanterimerket av de 43 elevene som fullførte befalsutdanningen.

– Beste elev har utmerket seg som særs fysisk skikket, med stor egenmotivasjon og utmerkede resultater på både merkeprøver og eksamener, heter det i begrunnelsen fra ledelsen ved befalskurset.

Tar sikte på politikarriere

Etter fire ukers sommerferie er Elin klar for nye utfordringer i praksisperioden av befalsutdanningen.

– Hvorfor har du valgt denne utdannelsen?

– Fordi det blir sett som en av de beste lederutdanningene i Norge, også har jeg planer om å jobbe i politiet. Jeg kom egentlig inn der i fjor, men utsatte den for å ta befalsskolen først, forteller Elin.

Og det angrer hun ikke på, med tanke på hva hun har lært.

– Selv om det kan være tungt og intensivt, så gir det oss mye. Noe av det jeg har lært mest av, er hvordan du påvirker andre, og blir påvirket av andre. På det området har nok forandret meg mest av alle de utfordringene og nye situasjonene vi har møtt, legger hun til.

Ikke negativt å være kvinne

I praksisperioden det neste halvåret skal hun være instruktør ved befalsskolen på leiren med det offisielle navnet KNM Harald Haarfagre.

Det å være kvinne i Forsvaret, har hun ikke opplevd som negativt.

– Gutta ser på oss som likeverdige og forventer det samme av oss som seg selv. Samtidig er de flinke til å ta vare på hverandre, sier Elin