Det ble slått full alarm da en person havnet over bord på ferja mellom Molde og Vestnes fredag ettermiddag.

Hovedredningssentralen slo full alarm, og rekvirerte alle fartøyer i området til stedet da de fikk melding om en "mann over bord"-situasjon klokka 14.42.

Klokka 14.55 ble personen plukket opp av den iskalde fjorden, men var ved bevissthet da en lettbåt fikk tak i vedkommende.

Havnet uti på Molde-sida

Mannskap fra ferjer på fjorden kom raskt til stedet. Personen havnet i vatnet på Molde-sida av ferjestrekninga.

- Alle ressurser ble tilkalt, ferjer i området fulgte sine prosedyrer, luftambulase fra Ålesund ble tilkalt, en Sea king som sto i Kristiansund og ei redningsskøyte, sa Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Sola til smp.no.

Klokka 14.55 ble personen funnet og plukket opp – av et av "mann over bord"-fartøyene.

- Situasjonen ble veldig godt håndtert av fartøyene i området, sa Øversveen. Flere fartøy i området kom raskt til, og det var en lettbåt fra en av disse som til slutt fant personen og fikk denne opp av vatnet.

Til sjukehus

Ved 15.30-tida var tilstanden til personen uviss.

- Vi har fått melding fra Hovedredninssentralen på Sola som håndterte en redingsaksjon, og meldinga går ut på at en person er brakt til land og fraktet i ambulanse til Molde sjukehus. Der får vedkommende behandling for nedkjølthet, sa operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Politiet fikk melding om saken cirka klokka 14.50.

Oppdatering 18.10: AMK opplyser at vedkommende som havnet i sjøen ikke har andre skader utover å være nedkjølt. Situasjonen betegnes som stabil. Operasjonsleder Sivertsen opplyser, på si side, at politiet har grunn til å tro at det ligger ei personlig tragedie til grunn for hendelsen.

Flere ferjer i området måtte bistå da alarmen gikk, derfor er det noe venting på ferjeleiet på Vestnes etter redningsaksjonen på fjorden. Foto: Torbjørn Eidhammer