Ifølge politiet befant det seg en mannlig beboer i huset som begynte å brenne i Kvalsund tidlig torsdag. Allerede i de første meldingene fra politiet ble det klart at han hadde kommet seg i sikkerhet - og vedkommende meldte selv fra om brannen.

Mannen fikk først behandling på stedet av helsepersonell og ble deretter brakt videre til legevakt og sjukehus i Volda.

– Det er mistanke om røykskader i luftvegene og vedkommende ble derfor brakt til sjukehus for sjekk, forteller operasjonsleder Kenneth Sætre hos politiet på Sunnmøre.

Årsaken til at det begynte å brenne var ikke kjent torsdag formiddag. Politiet opplyser at det vil være naturlig å gjennomføre tekniske undersøkelser på branntomta i ettertid, men kunne torsdag ikke fortelle når dette ville skje.

(saken fortsetter under)

Politiet på Sunnmøre meldte ved 8.15-tida torsdag morgen om røykutvikling fra huset på Nerlandsøya. Kort tid etterpå ble det klart at det var et bolighus som stod i full fyr.

– Det er full overtenning og nå handler det i første rekke om å hindre spredning, opplyste 110-sentralen for Møre og Romsdal til smp.no klokka 08.35.

Det blåste friskt på stedet, men ifølge brannvesenet var det liten fare for spredning til andre bygninger. Det kom også flere regnskurer, som trolig dempet flammene.

Bilder fra stedet viste kraftig røykutvikling og at det var relativt tett mellom bygningene.

(saken fortsetter under)

Politiet gjorde en fortløpende vurdering av spredningsfaren, men litt etter klokka 9, mente de at brannvesenet hadde kontroll på situasjonen.

– Vi har ikke fått tilbakemelding om at det er fare for spredning nå. Vi var bekymret for røyken, men den siste halve timen har det avtatt, opplyste operasjonsleder Kenneth Sætre hos politiet på Sunnmøre.

Brannvesenet starter slukking på stedet, ifølge en Twitter-melding klokka 08.20. Rett før klokka ti jobbet fortsatt brannvesenet på stedet med slukking, men hadde kontroll på situasjonen.

Les flere nyheter fra Søre og Nordfjord på smp.no